Fenerbahçe - Galatasaray Süper Kupa maçı bu akşam

25-08-2014
Rûdaw
Etiketler galatasaray fenerbahçe tff kupa süper kupa futbol
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye’de, Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupası sahibi Galatasaray bugün Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Süper Kupa için karşılaşacak.

 

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe ile geçen sezonun Ziraat Türkiye Kupası sahibi Galatasaray, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek.

 

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

Karşılaşma ATV'den naklen yayınlanacak.

 

TFF Süper Kupa maçının tüm gelirleri Soma'da yaşamını yitiren madencilerin ailelerine aktarılacak.

 

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda kale arkaları 75, maraton ve kapalı tribün biletleri ise 150'şer liradan satıldı. Final maçında TFF tarihinde ilk defa protokol tribünü koltukları konuklara satılacak. TFF Süper Kupa maçını izleyecek tüm protokol tribünü konukları bilet başına 250 lira ödeyecek.

 

Bu arada maçı takip eden gazeteciler de ücret ödeyerek stada girecek.

 

Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, bugünkü derbiyle, tarihlerinde 378’inci kez karşı karşıya gelecek.

 

Şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 105 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

 

Sarı-lacivertliler, geride kalan 377 maçtan 143'ünü kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 121 kez galip geldi. İki takım 113 maçta ise eşitliği bozamadı.

 

"Sarı Kanaryalar"ın attığı 526 gole, "Cim Bom" 478 golle karşılık verdi.

 

Süper Lig'de 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında üst üste şampiyon olarak TFF Süper Kupa'da oynamaya hak kazanan sarı-kırmızılı takım, iki maçta da Fenerbahçe ile karşılaştı. Önceki yıl Erzurum'daki maçı 3-2 kazanan "Cim Bom", geçen yıl da Kayseri'deki müsabakadan 1-0 galibiyetle ayrılarak, kupaları müzesine götürdü. 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli