Yeni Malatyaspor ve Kayserispor küme düştü

25-07-2020
Rûdaw
Etiketler Süper Lig Yeni Malatyaspor Kayserispor Medipol Başakşehir
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Süper Lig'inde MKE Ankaragücü'nün ardından küme düşen takımlar Hes Kablo Kayserispor ve BtcTurk Yeni Malatyaspor oldu.

Süper Lig’de 2019-2020 sezonu bu akşam oynanan 34’üncü hafta maçları ile sona erdi. Medipol Başakşehir’in şampiyonluğa ulaştığı ligde Ankaragücü’nün ardından küme düşen diğer iki takım da netleşti.

Malatya hayal kırıklığı yaşadı

3 sezon önce tarihinde ilk kez yükseldiği Süper Lig’de önemli başarılara imza atan ve Avrupa arenasında boy gösteren Yeni Malatyaspor, Süper Lig'e veda etti.

Ligin son hafta karşılaşmasında Gaziantep Futbol Kulübü'nü konuk den BtcTurk Yeni Malatyaspor, rakibine 1-0 yenildi.

Sezonu 32 puanla tamamlayan Sarı Kırmızılı ekip önümüzdeki sezon TFF 1. Lig'de mücadele edecek.

Süper Lig'in son hafta maçında kümede kalma mücadelesi veren Kayserispor da sahasında Trabzonspor'a 2-1 kaybetti ve 2015-16 sezonunda çıktığı Süper Lig'e veda etti.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi için ön eleme hakkı kazandı

Lig'de 3’üncülük mücadelesi veren Beşiktaş, deplasmanda Gençlerbirliği'ni ikinci yarıda attığı gollerle 3-0 mağlup etti.

Sivasspor'un Göztepe'ye yenilmesinin ardından sezonu 3’üncü sırada tamamlayan siyah beyazlılar Trabzonspor'un cezası nedeniyle Avrupa'ya gidememesiyle Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynama hakkı kazandı.

Göztepe'ye 3-1 kaybeden Demir Grup Sivasspor ise ligi 4’üncü sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oymana şansını kaybetti. Ancak Sivas ekibi UEFA’ya gidecek.

Başakşehir şampiyonluğunu ilan etmişti

Yeni tip kononavirüs salgını nedeniyle 26. haftadan sonra verilen yaklaşık 3 aylık aranın ardından devam edilen ligde Medipol Başakşehir, geçen hafta sahasında Hes Kablo Kayserispor’u 1-0 yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı.

Başakşehir yarın son maçını ligin orta sıralarındaki Kasımpaşa ile oynayacak.

Ligde haftanın açılış maçında Fraport TAV Antalyaspor ile Galatasaray , Antalya Stadı’nda karşı karşıya geldi. Sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrılan Galatasaray, 5.'liği. Alanyaspor'a kaptırdı.

Alanyaspor, Konyaspor deplasmanında 3-2 galip ayrıdı ve sezonu 5’inci tamamladı.

Emre 40’ında bıraktı

Ligin bir başka mücadelesinde Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u ağırlarken, Sarı Lacivertliler ilk yarıyı kaptan Emre Belözoğlu'nun penaltıdan attığı golle 1-0 önde tamamladı.

40 yaşındaki tecrübeli oyuncu bu golle ligde gol atan en yaşlı oyuncu oldu.  Fenerbahçe’nin rakibini 3-1 yendiği maç Belözoğlu’nun son maçı oldu.

1996-2020 arası Galatasaray, Inter, Newcastle United, Fenerbahçe, Atletico Madrid ve Medipol Başakşehir gibi önemli kulüplerde top koşturan Emre Belözoğlu, tarihi maçları ve kaldırdığı kupalarla da adını unutulmazlar arasına yazdırdı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli