İsviçre, Kamerun’u yendi; Güney Kore ve Uruguay beraberliğe razı oldu

24-11-2022
Etiketler 2022 FIFA Dünya Kupası İsviçre Kamerun Dünya Kupası
A+ A-

Haber Merkezi – 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Uruguay ile Güney Kore arasında oynanan H Grubu mücadelesi 0-0 berabere sona erdi.

Uruguay, 2022 Dünya Kupası H Grubu'ndaki ilk maçında Güney Kore ile 0-0 berabere kaldı.

Uruguay karşılaşmaya Rochet, Gimenez, Godin, Olivera, Caceres, Vecino, Bentancur, Pellistri, Valverde, Suarez ve Nunez 11'iyle başlarken, Galatasaray forması giyen Fernando Muslera ve Lucas Torreira ile Trabzonsporlu Maxi Gomez mücadeleyi yedek kulübesinde tamamladı.

Ayrıca Uruguay, Haziran 2002'den bu yana ilk kez bir Dünya Kupası maçının ilk 11'inde Fernando Muslera dışında bir kaleci kullandı.

Uruguay'ın bulduğu iki şutta ise direkler gole izin vermedi.

Öte yandan adı Uruguay Milli Takımı'yla özdeşleşen Galatasaraylı file bekçisi Fernando Muslera, 12 yıl sonra ilk kez bir Dünya Kupası maçında milli takımının kalecisi olarak sahaya çıkmadı.

İsviçre: 1 - Kamerun: 0

İsviçre, G Grubu'ndaki ilk maçında Kamerun'u 1-0 mağlup etti.

İsviçre'ye galibiyeti getiren golü Kamerun asıllı Breel Embolo kaydetti.

İsviçre'de Galatasaraylı Haris Seferovic, Kamerun'da ise Beşiktaşlı Kevin Nkoudou mücadeleye yedek kulübesinde başladı. Afrika temsilcisinde ayrıca Vincent Aboubakar ilk 11'deyer almadı.

İlk yarıda Kamerun daha fazla pozisyona girse de, son vuruşlarda başarılı olamadı. Takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

Mücadelenin ikinci yarısında dakikalar henüz 48'i gösterirken Shaqiri'nin yerden ceza sahasına gönderdiği topu Embolo filelere gönderdi ve İsviçre'yi 1-0 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca İsviçre sahadan galibiyetler ayrılan taraf oldu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli