Jamaikalı ünlü atlet Usain Bolt'un Covid-19 testi pozitif çıktı

24-08-2020
Rûdaw
Etiketler Usain Bolt koronavirüs Covid-19
A+ A-

Haber Merkezi - Dünyaca ünlü atlet Usain Bolt'un yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. Bolt, 14 günlük karantinaya girdi.

Jamaikalı ünlü atlet Usain Bolt 34’üncü yaş günü kutlaması için verdiği partiden sonra yaptırdığı Koronavirüs testi pozitif çıktı.

Bolt'un Jamaika'da 34’üncü yaş gününü kutladığı partiden birkaç gün sonra Covid-19 testi yaptırdığı ve test sonucunun pozitif çıktığı belirtildi.

Bolt'un doğum gününe Manchester City'nin yıldız futbolcusu Raheem Sterling'in de katıldığı açıklandı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde partide çoğu kişinin maske kullanılmaması ve sosyal mesafeye özen gösterilmemesi dikkat çekmişti.

 

 

Usain Bolt kimdir?

Usain St. Leo Bolt (21 Ağustos 1986, Trelawny, Jamaika), altı Olimpiyat Altın Madalyası sahibi Jamaikalı kısa mesafe koşucusu.

Bolt, 21 Ağustos 1986 tarihinde Trelawny şehrinin Sherwood kasabasında dünyaya gelmiştir.

Bolt, 100 metre ile 200 metre dünya rekorlarının ve takım arkadaşlarıyla birlikte de 4 x 100 metre bayrak yarışı dünya rekorunun sahibidir.Ayrıca bu üç farklı yarışta, olimpiyat rekorlarının da sahibidir.

2008 Yaz Olimpiyatları'nda üç yarışta da altın madalya kazanarak, Carl Lewis'in 1984 Yaz Olimpiyatları'nda bu üç yarışta da altın madalya kazanmasından sonra, bunu başaran ilk sprinter olmuştur. Üç yarışta birden olimpiyat rekoru kıran ilk sporcudur.

2009 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda ki başarılarıyla, 100 m ve 200 m yarışlarında, dünya ve olimpiyat şampiyonluğunu elinde bulunduran ilk sporcu olmuştur.

12 Ağustos 2017 tarihinde Bayrak yarışı finalinde Usain Bolt, Omar Mcleod, Julian Forte ve Yohan Blake'den oluşan Jamaika ise yarışı tamamlayamadı. Son 100 metreyi koşan olimpiyat ve dünya şampiyonu rekortmen atlet Usain Bolt, sakatlanarak yarışı yarıda bıraktı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli