Amedspor ve Diyarbekirspor’dan stadyum ihalesi tepkisi

24-07-2022
Etiketler Amedspor Diyarbekirspor
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır’ın spor kulüpleri Amedspor ile Diyarbekirpor, Diyarbakır Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün kendilerinin haberi olmadan stadyumdaki reklam alanlarını, otopark ve loca işlerini kiraladığını duyurarak duruma tepki gösterdi.

Amedspor, konuya ilişkin yazılı bir açıklama ile Diyarbakır Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne tepki gösterdi.

Müdürlüğün tavrını kabul edilemez olarak niteleyen Amedspor, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Spor Bakanlığı ve kendisine bağlı bulunan Diyarbakır Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından yıllardır Diyarbakır Stadyumu'nun başta olmak üzere kulüpler tarafından iletilmesi gereken kantinlerin el altından başka firmalara kiralanması kabul edilemez bir hal almıştır.

Ayrıca stadyumdaki reklam alanlarının kullanım hakkı için Diyarbakır Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün kulüplere haber vermeden kiralamış olmasını kabul etmiyoruz.

Diyarbekirspor ile her sezon kullanmakta olduğumuz stadyumun her iki kulübümüze de ayni ücret ile kiralanmasina ragmen kullanim hakki sadece haftalık maç ile sinirli olan stadyumun ayrıca cim bakim ve personel ücretlerinin yine tarafımızdan alınması, yüksek stat kirası ödeyen kulübümüze ciddi bir mali yük olmaktadır.”

Diyarbekirspor Başkanı Turan İlgin ise “Kulübümüze bir tesis tahsis etmeyi bile çok gören il müdürü, hangi hakla loca, otopark ve reklam işini ihalesiz başkalarına veriyor. Biz de bunsan sonra bu stadyumda oynamayız. Artık kendisi çıkıp orada oynar herhalde. Memleketin hakkı size haram olsun” açıklaması yaptı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli