Kürt illerinde derbi sonrası gergin anlar

24-02-2020
Rûdaw
Diyarbakır - Foto: İHA
Diyarbakır - Foto: İHA
Etiketler Diyarbakır Galatasaray Fenerbahçe Van Elazığ Ağrı
A+ A-

Haber Merkezi - Galatasaray’ın 20 yıl aradan sonra Kadıköy'de galibiyetle ayrılması bazı Kürt kentlerinde de takım taraftarlarınca kutlandı. Urfa, Diyarbakır ve Erzincan’daki kutlamalar esnasında gerginlik yaşandı.

Süper Lig'in 23’üncü haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray Kadıköy’de karşıya geldi. 20 yıl sonra Galatasaray sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Urfa’da taraftarlar birbirine girdi

Urfa kent merkezinde galip takımın taraftarları sokak ve meydanlarda davul zurna eşliğinde halay çekerek kutlama yaptı.

Urfa’nın Siverek ilçesinde galibiyet sevinci yaşayan Galatasaray taraftarları ile bir grup Fenerbahçe taraftarı birbirine girdi.

Polis taraftarları biber gazı kullanarak ayırdı.

Diyarbakır’da araç ve dükkanlara saldırdılar                                        

Diyarbakır’da galibiyeti kutlamak isteyen bir grup taraftara, başka takımların taraftar grupları engel olarak Galatasaray bayrağını yakmak istedi.

Bazı fanatik taraftarlar, farklı noktalarda araçlara ve dükkanlara saldırdı. Polis ekipleri, olayların uzamasına müsaade etmeyerek taraftarları dağıttı.

Erzincan’da polis müdahale etti

Erzincan’da tezahüratlarla Dörtyoldan Ordu Caddesine kadar yürüyen bir grup taraftara araç sürücüleri de klakson sesiyle ortak oldu.

Kutlamalar sırasında zaman zaman çakışan iki takım taraftarları arasında kavga yaşandı.

Yaşanan gerilime çevik kuvvet polisleri zamanında müdahalede bulunarak olayların büyümesinin önüne geçti.

 

Ağrı ve Van’da kutlama

Ağrı ve Van’da da Galatasaraylı taraftarlar, 20 yıl sonra gelen Kadıköy galibiyetini coşkuyla kutladı  

Kadıköy’deki derbinin bitiş düdüğü ile birlikte çok sayıda Galatasaraylı taraftar, Ağrı Cumhuriyet Caddesi ve sokaklarda galibiyet turu attıktan sonra Dört Yol Kavşağında bir araya geldi.

Kutlama nedeni ile Dört Yol Kavşağında trafik bir süre durdu. Ardından Galatasaraylı taraftarlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Koronovirüs tartışmaları ile gündeme gelen Van’da da kutlamalar da sosyal medyada eleştiri konusu oldu. Sosyal medya kullanıcıları, merkez üssü Rojhılat olan ve Başkale ilçesinde 9 kişinin ölümüne neden olan depremin ardından yaşanan bu kutlamayı eleştirdi.

  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli