Bayern Münih, Avrupa futbol tarihine geçti!

Haber Merkezi - Almanya Bundesliga'da Bayern Münih ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Bavyeralılar, maçı 3-1 kazandıkları Borussia Dortmund maçı ile Avrupa'da üst üste 10’uncu kez şampiyon olan ilk takım oldu.

Almanya Bundesliga'nın 31’inci hafta mücadelesinde lider Bayern Münih, Allianz Arena'da güçlü rakibi Borussia Dortmund'u konuk etti.

Rakibi Dortmund'la arasında 9 puan fark olan ev sahibi ekip 15'inci dakikada Serge Gnabry'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Dakikalar 34'ü gösterdiğinde Robert Lewandowski’nin golü geldi ve karşılaşmanın ilk yarısı 2-0'lık Bayern üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya konuk ekip Dortmund 52’inci dakikada penaltıdan Emre Can’ın golü ile farkı bire indirdi ve skor 2-1 oldu.

Karşılaşmanın 83’üncü dakikasında Jamal Musiala skorunu belirleyen golü kaydetti ve karşılaşma ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Bu skorla Bayern Münih, Almanya Bundesliga'da üst üste 10’uncu şampiyonluğunu elde etti.

Bundesliga’da 32. şampiyonluk

Almanya ligine adeta ambargo koyan Bayern Münih, bitime 3 hafta kala elde ettiği şampiyonlukla beraber üst üste 10’uncu kez şampiyon olma başarısı gösterdi. Avrupa'nın beş büyük liginde üst üste 10 sezon şampiyonluk yaşayan ilk takım olmayı başaran kırmızı-beyazlılar, Bundesliga’da toplamda 32 kez bu sevinci yaşadı.

8 yıldır Bayern Münih formasını terleten Robert Lewandowski, bu sezonki şampiyonluğun en büyük mimarlarından bir tanesi oldu. Polonyalı yıldız, Bundesliga’da bu sezon oynadığı 31 karşılaşmada takımına 33 gol ve 3 asistlik katkı sağladı.