Sınırda turnuva heyecanı

23-03-2017
Rûdaw
Etiketler Mardin Turnuva
A+ A-

Haber Merkezi - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Rojava (Suriye Kürdistanı) sınırına yakın bölgede, 21 köyün katılımı ile futbol turnuvası düzenleniyor.

 

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle 21 köyden çiftçi, esnaf ve memur gibi çeşitli mesleğe sahip kişilerden oluşan takımlar için fikstür belirlendi. 11 Mart'ta başlayan müsabakalar 1 Nisan'a kadar devam edecek.

 

Takımlar sınıra 10 kilometre uzaklıktaki Tosunlu köyünde turnuva için yapılan toprak sahada liderlik için kıyasıya yarışıyor.

 

Turnuvanın organizatörü Süleyman Kılıç, başta gençler olmak üzere vatandaşları futbola yönlendirmek için turnuva düzenlediklerini söyledi. Kılıç, turnuvaya 21 köyden 22'şer kişinin katıldığını belirtti.

 

Futbolu seven herkesin turnuvaya katıldığını anlatan Kılıç, "Sporcularımızda yaş haddi yoktur. 47 yaşında olmama rağmen ben de müsabakalara katılıyorum. Bazıları babalarını bazıları da çocuklarını izlemeye geliyor. Sporcularımız köylülerimizdir. Çoğunlukla çiftçiler, tarımla uğraşıyorlar" dedi.

 


Tosunlu köyü takımının saha sorumlusu İbrahim Kandemir, dostluk ve kardeşliğin pekişmesi adına düzenledikleri turnuvanın güzel geçtiğini belirtti.

 

Şemıka köyü takımının teknik direktörü Nurullah Öncel, maçların güzel bir ortamda geçtiğini söyledi. Kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür eden Öncel, "Maçlarımız çok heyecanlı ve güzel geçiyor. Bundan memnunuz. Gençlerimiz rahat bir şekilde futbolla meşgul oluyor" ifadelerini kullandı.

 

Alakuş köyü takımında oynayan ve esnaflık yapan İdris Yusufoğlu, köyler arasında böyle bir etkinliğin yapılmasının faydalı olduğunu kaydetti. (Kaynak: AA)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli