Dini liderin futbolcuya hediye ettiği saatin değeri uçtu; 50 bin dolar veren var

22-01-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Irak Körfez Uluslar Kupası Mukteda es-Sadr Saat Muhammed Şiya es-Sudani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Şii lideri Mukteda es-Sadr’ın Iraklı mili futbolcu Hasan Abdulkerim’e hediye ettiği sıradan kol saati kıymete bindi. Sosyal medya üzerinden yurt dışında yaşayan bir iş insanı 50 bin dolar karşılığında saate talip oldu.

Geçen hafta Basra’da düzenlenen 25. Körfez Uluslar Kupası'nı kazanan Iraklı milli futbolculara ödül üstüne ödül yağıyor. Devletten konut arazisi, diplomatik pasaport, arabaların yanı sıra politikacılar da oyunculara çeşitli hediyeler verildi. Ancak aralarında en dikkat çekeni Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın bir oyuncuya hediye ettiği kol saati oldu.

35 yıl sonra gelen kupa zaferinin ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ve Bağdat’ta bulunan Başkan Neçirvan Barzani, takım oyuncularını kabul ederek tebrik etti.

Arazi ve diplomatik pasaport verilecek

Başbakan Sudani, oyunculara ödül olarak birer parça konut arazisi ve her birine diplomatik pasaport verileceğini açıkladı.

Sudan, ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı'na talimat vererek oyuncuların her türlü ihtiyacının karşılanmasını, ayrıca takımın Asya Kupası ile 2026’da ABD, Kanada ve Meksika ortaklığı ile düzenlenecek Dünya Kupası elemeleri için desteklenmesini istedi.

Irak Futbol Federasyonu Başkanı Galib Zamli, Başkan Neçirvan Barzani’nin ayrıca önümüzdeki Pazartesi günü takımı Erbil’de ağırlayacağını söyledi.

Sadr’ın saati

Irak milli takımını konuk eden isimler arasında Şii lider Mukteda es-Sadr da vardı. Sadr, Hanana’daki konutunda futbolcuları ağırlarken bazılarına kendi kullandığı eşyalarını hediye olarak verdi.

Takımın oyuncularından Hasan Abdulkerim, görüşmenin ardından Sadr’ın kendisine verdiği saati sosyal medya üzerinden paylaştı.

Kısa süre içerisinde saate yüklü miktarda teklif yağmaya başladı. Avrupa’da yaşayan Iraklı iş insanı Basim Bahadli, satması halinde bu saate 50 bin dolar vermeye hazır olduğunu yazdı.

Abdulkerim’in paylaştığı görüntünün altında yorum yapan kuyumcular da müzayedeye katıldı ancak 40 bin doları geçen olmadı.

Emporio Armani marka İtalyan saatin gerçek fiyatının ise 100 bin dinar (60 dolar) kadar.

Her birine otomobil

Iraklı iş insanlarının kurduğu sivil toplum kuruluşu olan Irak Ekonomi Konseyi de 19 Ocak günü Irak ile Umman milli takımları arasında oynanan final maçı öncesinde futbolculara otomobil sözü vermişti.

Rûdaw’ın ulaştığı Irak Ekonomi Konseyi yöneticileri, takıma 30 otomobil hediye edileceğini söyledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli