Kürt sporcu Guinness Rekorlar Kitabı'nda!

21-08-2017
Rûdaw
Etiketler Kürt sporcu Şıbav Rekor Guinness Rekorlar Kitabı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürt sporcu Cercis Reşid, parmakları ve yumrukları üzerinde çektiği şınavlarla adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırmayı başardı. 

 

Kürt sporcu Cercis Reşid, Dubai’de Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerinin hazır bulunduğu bir ortamda, parmakları ve yumrukları üzerinde çektiği şınavlarla Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

 

Güney Kürdistan’ın Duhok kenti nüfusuna kayıtlı olan sporcu Reşid, Guinness Rekorlar Kitabı’na geçmek için Dubai’ye gitti.

 

Kürdistan bayraklı tişörtü ve yüksek moraliyle dikkat çeken Reşid, ilk etapta 20 kg’lık ağırlıkla tek ayak ve yumrukları üzerinde bir dakikada 49 şınav çekti.

 

İkinci rekorunu ise, parmakları üzerinde tek ayak ve 20 kg ağırlıkla çektiği şınavlarla adını Guinness Rekorlar Kitabı’na ikinci kez yazdırdı.

 

Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri gözleminde kırılan bu rekorlar sonrası Kürt sporcuya resmi sertifika verildi.

 

Rûdaw’a konuşan Cersis Reşid, duygularını şöyle ifade etti:

 

“Allah’a şükürler olsun ki bugün Dubai’de dünya rekoru kırdım. Bir Kürt sporcu olarak Dubai’de iki dünya rekoru kırmaktan onur duyuyorum. En kısa sürede bir Kürt devletinin kurulmasını umuyorum. Dört parça Kürdistan’ın adını dünyaya duyurmak istiyorum.’’

 

Cersis Reşid, 2018 yılında daha iyi bir dereceyle yeni bir dünya rekoru kırmak istediğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli