Kürt yıldız Japon liginde haftaya damgasını vurdu

Erbil (Rûdaw) – Japonya Ligi takımlarından Fc Tokoyo’da top koşturan Kürt futbolcu  Ciwan Omeri (Joan Oumari), eski takımı Vissel Kobe’ye attığı harika kafa golü ile takımına üç puan getiren isim oldu.

Japonya 1’inci Ligi 34’üncü haftasında Kürt futbolcu Ciwan Omeri’nin (Joan Oumari), takımı Fc Tokoyo, İspanyol yıldız İniesta’nın takımı  Vissel Kobe’yi konuk etti.

Maçın ilk yarısında hakem Omeri’nin bir golünü vermedi. Maçın 27’inci dakikasında yapılan ortaya iyi yükselen Omeri, topu kaleye gönderdi. Direğe çarpan top kale çizgisini geçti ancak hakem topun tamamının çizgiyi geçmediği gerekçesi ile golü iptal etti.

İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında 84’üncü dakikada tekrar bir kafa golü ile takımını öne geçiren Omeri, maçın skorunu belirledi.

Süper Lig’de forma giydi

Bir zamanlar Süper Lig’de Sivasspor forması da giyen Lübnan vatandaşı Kürt futbolcu, geçen yıl Vissel Kobe’den Fc Tokyo’ya transfer olmuştu.

1988’de Almanya’da doğan Kürt futbolcu Ciwan Omeri, Libnan vatandaşı bir ailenin çocuğu.

Futbola Almanya takımlarından Füchse Berlin’de başyalan Omeri daha sonra Babelsberg 03,  Rot-Weiß Erfurt ve FSV Frankfurt’ta oynadıktan sonra 2017-18 sezonunda Türkiye Süper Lig takımlarından Sivasspor’a transfer oldu.

Başarılı futbolcu bir sonraki sezonda  850.000 dolar karşılığında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) takımlarından Al Nasr FC kulübüne transfer oldu.

Buradaki başarılı performansının ardından Japonya’nın Sagan Tuso kulü ile sözleşme imzalayan Omeri, sezon başında İniesta ve Podolski gibi yıldızların bulunduğu Vissel Kobe takımına geçti.

Omeri yarım sezonda formasını giydiği Vissel Kobe’de 15 maça çıkarak 3 de gol kaydetti ve ardından bu sezon Fc Tokyo’ya transfer oldu.

Savunmanın ortasında ve sol kanatta oylayabilen 32 yaşındaki Kürt stoper ayrıca Lübnan Milli Takımı’nda da oynuyor.