Cumali Aslan: Avrupa'daki maratonlarda Kürtleri temsil edeceğim

19-08-2023
Cumali Arslan
Cumali Arslan
Etiketler Cumali Arslan Atletizm Kürt Spor
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürt atlet Cumali Arslan, uluslararası yarışmalarda Kürt halkını temsil etmek istediği için Almanya’ya yerleştiğini söyledi. Aslan önümüzdeki Ekim ayında maratona Kürdistan bayrağı ile katılacak.

Aslen Vanlı olan Cumali Arslan Antep’te büyüdü. 4-5 Eylül 2020 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen 23 yaş altı Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda 10 bin metre yürüyüş branşında Türkiye Şampiyonu oldu.

Şu an Almanya’da yaşayan Arslan, 12 yıldır bu sporu yaptığını ve yürüyüşü çok sevdiğini, Türkiye’de katıldığı bir çok yarışmada dereceye girdiğini söyledi.

Rûdaw TV'de Hêmin Abdullah'ın sunduğu “Diaspora Saati İle” programına konuk olan Arslan, Almanya’da bağlı olduğu kulübün kendisine büyük destek verdiğini anlattı.

Cumali Arslan, “Bu sporda elde ettiğim başarıyı kendi halkıma adamak istedim. Türkiye’deyken de Kürtleri temsil etmek istiyordum ama buna izin yoktu. Bu nedenle Almanya’ya yerleşmeye karar verdim” dedi.

Ekim ayında Almanya’da gerçekleşecek olan 3 bin metre maratonuna hazırlandığını belirten Arslan, “Önümüzdeki yıl da 35 km uzun maratonuna katılacağım. Hocalarıma buradaki maratonda Kürdistan bayrağı taşıyacağımı söyledim. Bunun mümkün olduğunu söyledi. Hocalarım Kürt olduğumu biliyor, bu yüzden beni destekliyorlar” ifadelerini kullandı.

Bir yıldır Almanya’da yaşayan 23 yaşındaki sporcu, yarışmaya Erfurt Spor kulübü sporcusu olarak katılacağını belirtti.

  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli