Artık maçta zafer işareti yok!

17-12-2014
Adil Harmancî
Etiketler Van maç asker selamı zafer işareti
A+ A-

Van (Rûdaw) - Van’daki maçta yaşanan “asker selamı” tartışması hafta sonu yapılan bazı maçlara da yansırken, artık “zafer işareti” sözkonusu olmayacak.

 

Van’da 8 Aralık günü oynanan ve 2–2 berabere biten maçta Van Büyükşehir Belediyespor’un rakibi Bergama Belediyespor’un bir oyuncusunun, gol attıktan sonra asker selamı vermesi seyircinin tepkisine neden olmuştu. Vanlı iki futbolcu kırmızı kart görürken, çıkan olaylara polis müdahale etmişti. 

 

14 Aralık Pazar günü Spor Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta oynanan Zonguldak Kömürspor-Tutap Şekerspor maçında ise konuk takımın oyuncuları İstiklal Marşı'nı asker selamı vererek söyledi.

 

Kulüp Başkanı Orhan Kapelman da asker selamı verirken, maçtan sonra şu açıklamayı yaptı:

 

“Onların nasıl zafer işareti varsa, bizim de asker selamımız var. Biz sabır gösteriyorsak onlar da bize sabır göstermek durumunda. Bu ülkede birlikte, beraber yaşacağız. Herkesin sabırla birbirine katlanması lazım. Askerimiz bizim için kıymetli. Biz de İstiklal Marşı'nda asker selamı ile karşılık verdik."

 

Teknik Direktör Aydın Başar, da, "Biz de 'sesimizi duyurabilir miyiz?' diye böyle yapmayı uygun gördük.” İfadesini kullanırken, takım kaptanı Orhan Kalafat ise, “tek ülke, tek devlet, tek milletiz. Bunun diğer kulüplere de yayılmasını istiyoruz” dedi. 

 

Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Tutap Şekerspor yöneticileri konuşmaktan kaçındı.

 

Rûdaw’a konuşan Van Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mehmet Muhsin Bayram ise, ulusal basının konuyu abartması üzerine tepkilerin farklı bir boyut kazandığını söyledi.

 

Kendi futbolcularını bundan sonraki maçlarda zafer işareti yapmamaları yönünde uyardıklarını belirten Bayram, şunları söyledi:

 

“Evet, bizim de futbolcularımız gol attıklarında zafer işareti yapıyorlardı. Ancak biz uyardık, artık böyle bir şey olmayacak. Spor evrenseldir. Hepimizin siyasi görüşleri olabilir, ama spor farklıdır. Çözüm süreci var, barış tartışılıyor, bunu bazı kesimlerin başka taraflara çekmesi mümkün, bizim bu tahriklere gelmememiz gerekiyor.”

 

Daha önce Gençlerbirliği futbol takımının Dersim doğumlu futbolcusu da koluna “Dersim62” dövmesini yaptırdığı için saldırıya uğramış ve Ankara’yı terketmek zorunda kalmıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli