Amedspor basın karşısına çıktı: '4-5 hafta bizi idare edin, taraftarımızın ruhunu istiyoruz'

Haber Merkezi – “Amedspor kimliğinden uzaklaşıyor mu” sorusunu yanıtlayan Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, “Amedspor bir duruştur. Bir muhalefettir. Amedspor demokrasinin, solun kendini bu noktada görmek isteyen ezilenin, ötekileştirilenin takımıdır. Bugün dini ırkı ne olursa olsun fark etmiyor” ifadelerini kullandı. Taraftara çağrı yapan Elaldı, "4-5 hafta bizi idare edin" dedi. 

TFF Trendyol 1. Lig’de mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler (Amedspor) 2024-25 sezonunda sahasında Pazartesi günü İstanbulspor ile oynayacakları ilk maç öncesi Diyarbakır’da bulunan Plaza Otel’de basınla bir araya geldi.

Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, Teknik Direktör Ersun Yanal ve Amedspor Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda ilk olarak konuşan Aziz Elaldı, ilgiden dolayı teşekkür etti.   

Ersun Yanal ve heyetteki arkadaşlarına teşekkür eden Elaldı, "Kendileri Amedspor'a o birleştirici, barış, fairplay yolunu anlatabileceğimiz en önemli adreslerdendi” dedi.   

Ardından söz alan Teknik Direktör Ersun Yanal, "Hepiniz heyecanlısınız. Hepimiz öyleyiz. Çok uzun süreler futbol içindeyim. Futbolda geldiğimiz noktada birçok problemlerin yaşandığı yerdeyiz. Tesisler, uzun süredir Süper Lig’de yer alamamanın aşılması gerekiyordu. İlk başladığımız günden itibaren buradaki tesisler ve organizasyonun ve içini dolduracak malzemeler ve insan kaynağından bahsetmiştik. Bu kurumsallığın gereğini anında yerine getirdiler" diye konuştu.  

“Oyuncular dikkatli seçilmeli”

Kurumsallaşma ve organizasyonla lige başlamalarının önemli olduğunu belirten Yanal, "Tesislerden önemlisi takımının içinin doldurulmasıydı. Rakiplerin bir avantajı var. Bir kadroya ihtiyacımız var. Teknik olarak kadrolar 26 kişiden oluşuyor. 2004 doğumlu ve 6 ay tescilli olmak kaydıyla listede olması gereken oyuncularımız var. Kontenjanlar var. Bu konuda bizden çok daha donanımlı kadrolar var. Bu kadrolar var. Buraya getireceğiniz 3 kaleci dışındaki 20 oyuncunun dikkatli seçilmesi lazım. Bir takım yerlere geç kalmış olduğumuz olabilir. İlk oyuncu ve sonrasını buraya taşımak oldukça zor işti. Bu oyuncuları bu heyet kavuşturdu. Çok büyük ihtimalle bu transferin son günlerinde, devre arasında herkes bizi isteyecek" diye konuştu.

Yapılacak olan organizasyonların başlamasının ardından kadroda bulunduracakları oyuncuların önemine değinen Yanal şöyle devam etti:

"Neden Kartepe? Neden İstanbul diyecekseniz. Onun için transfer için yakın yerleri seçmek için bunları göz ardı edemedik. Yönetimin en ufak bir iradesinde oynama olmadı. Son anda böyle yerleri ayarlayabildik. Bunlar mazeret değil. Önemli olan şimdiden sonra ne yapacağız. Önümüzdeki bu sezonu bu takımı üst lige çıkarmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Buranın zamanı, parası, emeği çok kıymetli. Biz bunları doğru organize edip büyük beklentiyi, Türkiye'de hem nüfus hem coğrafya hem birleştiriciliğin, kardeşliğin öyküsü burada yazılır. Bunu yazdığımız zaman futbol aracılığıyla bunun doğruluğunu göstermiş oluruz. Yönetimi ile önemi bir çaba ile bu mesafeyi kat eden takım olarak buna ihtiyacımız var. Yönetim, taraftar, medya, teknik direktör, oyuncularla bir araya gelemeyen kurum başarılı olamaz.

“Herkesin saygı duyacağı bir Amedspor yapacağız”

Hepimiz kendi özümüzden fedakarlık yapmalıyız. Burada profesyonel bir organizasyon var. Bundan sonrada birlikte organizasyon yapmak için iletişim ve desteğe ihtiyaç var. Bunu doğru yaparsak herhangi bir şey olmayacaktır. Hayatın her günü mutlulukla geçmiyor. O yüzden hepimiz birbirimize daha yakın ve samimi davranırsak, alanlarımıza doğru şekilde yaklaşır ve izin verirsek, birbirimizin etki ve yetkilerini kullanırsak başarılı olabileceğiz.

Sanal medyada her kesimin nereye gideceği bir yerde sizin desteğinize ihtiyacımız var. Biz sahanın çizgilerini asla terk etmeyeceğiz. Fair Play başarı için asla taviz vermeyeceğiz. Futbolla kalacağız ve futbolla başarılı olacağız. Futbolun birleştiriciliğiyle bir Amedspor yaratmak istiyoruz. Herkesin saygı duyacağı bir Amedspor yapacağız. Sizden bunu bekliyoruz. Hepinizin sevdiği Amedspor'u bir yere getireceğiz.”

"Birleştirici güç"

Ardından Ersun Yanal soruları yanıtladı.

"Amedspor camiasının diğer camialarda farkı ne?" sorusuna, Yanal şu cevabı verdi:

"Futbola aç ve birleştirici gücünü kullanmak isteyen büyük bir enerji ve potansiyel burada var. Bunu lütfen yanlış anlamayın. Ben futbol dışına çıkmadım. Sahada dostlukla, barışla, kardeşlikle yapabilecek bir gücü oluşturmak istiyorum. Taraftarların, basın mensupların içinde olduğunda başarılı olacağımızı düşünüyorum."  

“4-5 hafta tolere edin”

Yanal, "Eksik nerede var?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Kimseye haksızlık yapmamak için sağ ve sol stoper diyemem ama eksiğimiz var. Bunu tamamlamak için uygun oyuncuyu bulmaya çalışıyoruz.  Kadroyu genişletememek gibi sıkıntımız da var. 2 oyuncumuz hastalandı bunlar bahane değil. Bizi 4-5 hafta farklı değerlendirin, tolere edin. Yepyeni bir kadro var. Biz orada (Karagümrük maçı) galip çıkmalıydık ama mağlup çıkmadık."  

Amedspor'un dışarıyla birlikte 30 milyona yakın taraftarının olduğunu söyleyen Yanal," Bunun için büyük emek lazım. Bu emeği harcamaya geldim" şeklinde konuştu.  

“Futbol çok yere ulaşıyor”

"Saha dışına çıkmam dediniz ama Amedspor'a yapılan saldırılar noktasında buraya gelme gibi kaygınız oldu mu?" sorusuna ise Yanal, "Bunlar çok normal bu ülkede yaşıyoruz ve bu tepkiler normal. Biz hiçbir zaman sahanın dışına çıkmayacağız. Biz buraya gelen misafirlerimizi, hakemlerimizi, oyuncularımızı başımızın üstüne koyup en iyi şekilde ağırlayıp uğurlamak istiyoruz. Gittiğimiz yerlerde de bunu temsil ettik. Hayatım boyunca bir kez ceza yedim. Ben futbolun çok yere ulaştığını düşünüyorum. Bu ülkede yaşıyoruz. Ölsek de batsak da bu çukurdayız. Tam tersi dik duruşumuzla en iyi şekilde bu takıma iz bırakacağız. Amacımız bu" cevabını verdi.    

Yanal'ın ardından yeniden söz alan Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, "Biz sizden yardım istiyoruz. Gerçekten yardım istiyoruz. 4-5 hafta bizi idare edin. Bize yapılanlardan yakınmıyoruz. Amedspor olarak bunu sporla, barış, kardeşlik ve fair playla aşacağız. Burası Amedspor sıradan bir kulüp değil. Bizim işimiz diyalog kurmak. Biz bundan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Biz sporun barışçıl ve fair play ruhunu tribünümüzle göstereceğiz. Biz bunu yaptıkça rakiplerimizi başarılarımızın demorilizeliğiyle yeneceğiz. Taraftarımızın ruhunu istiyoruz" dedi.

Elaldı, “Biz Valilikle, Gençlik sporları, Belediye ve STK’lerle iletişim halindeyiz. Bunlarla ilgili de sürekli görüşmelerimiz, diyaloglarımız devam ediyor. Önemli bir sürece geldik. Bakın biz 3-5 yıl önce bu noktadayız deseydik birbirimize gülerdik. Amedspor’u dünya gündemine getirdik. Güzel günler bizi bekliyor. Diyalog kapısını hiç kapatmayacağız. Uzlaşı noktasında olacağız. Bu sporla bunu becereceğiz. Pazartesi herkesin gözü bizim maçta olacak. İstanbul maçında bu stadı doldurmamız lazım” sözlerini kullandı.

“Amedspor bir duruştur”

“Amedspor kimliğinden uzaklaşıyor mu?” sorusuna cevap veren Elaldı, “Amedspor bir duruştur. Bir muhalefettir. Amedspor demokrasinin, solun kendini bu noktada görmek isteyen ezilenin, ötekileştirilenin takımıdır. Bugün dini ırkı ne olursa olsun fark etmiyor. Batıda o kadar güzel insanlar var ki. Bursalı, ben çok karşılaşıyorum Amedspor’u tutuyor. İstanbul’da bir yer tuttuk adam Kastamonulu ama Amedsporlu. Diş Hekimleri toplantısı oluyor hepsi Amedsporlu. Amedspor bir duruştur. Kendi kimliğinden ödün verme imkanı yok ki. Kim ödün veriyor ki Amedspor versin. Bu algılar nasıl oluşuyor. Öyle bir şey yok netiz” ifadelerinde bulundu.

 Amedspor, Trendyol 1. Lig'in 2. haftasında 19 Ağustos Pazartesi günü kendi sahasında Uğur Okulları İstanbulspor karşılaşacak.