Real Madridli üç eski yıldızı Irak’a geliyor

Erbil (Rûdaw) - Real Madrid’de forma giyen üç büyük yıldız, La Liga genel merkezinin Bağdat'taki şubesinin açılışına katılmak üzere Irak'ı ziyaret edeceği öğrenildi.

Rûdaw Spor Servisinin edindiği bilgilere göre, eski Portekizli yıldız Luis Figo, İspanyol savunma oyuncusu Michel Salgado ve İspanya Milli Takımı kaptanı Iker Casillas, 27 Nisan’da La Liga şubesinin açılış törenine katılmak üzere Bağdat'a gelecek.

La Liga Başkanı Javier Tebas’ın da hazır bulunacağı açılışta, Irak Futbol Federasyonu tarafından bir ilke imza atılacak ve konuk yıldızlar Irak’ın Al Jawiya ile Al Zawra takımları arasındaki derbiyi izleyecek.

Irak Futbol Federasyonu ile La Liga yönetimi arasında yapılan anlaşmanın ardından Irak Süper Ligi’nde bu sezon ilk kez ligde VAR sistemi uygulandı ve maçlar örümcek kameralarla yayınlandı.

Irak Futbol Federasyonu Başkanı Adnan Darcal ile La Liga Başkanı Javier Tebas, daha önce Irak ligini Ortadoğu'nun en güçlü liglerinden biri haline getirmek istediklerini dile getirdi.

Bu ziyaret La Liga yıldızlarının Irak'ı ilk ziyareti değil. Daha önce 2017'de eski Iraklı yıldızlara karşı oynanan hazırlık maçı için Michel Salgado, Rivaldo, Patrick Kluivert, Javier Zanetti, Hernan Crespo ve diğer birçok yıldız Irak'ı ziyaret etmişti.