‘Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’da oynanmasın’

15-10-2019
Rûdaw
Etiketler İtalya Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul UEFA Oynanmasın
A+ A-

Haber Merkez - İtalya Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, Türkiye'nin Rojava’ya yönelik operasyonu nedeniyle UEFA'ya 2020 Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'da oynanmaması yönünde çağrı yaptı.

Instagram hesabından yaptığı paylaşımda UEFA Başkanı Alexandr Ceferin'e seslenen Vincenzo Spadafora, Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'da oynanmasını talep etti.

Spadafora, “Türkiye diğer ülkeler için büyük bir tehdit. Sivil halkı öldürüyor ve Kürtleri katliama uğratıyor. Böyle büyük bir maç insanları öldüren bir ülkede oynanmamalı” dedi.

Sporun bir barış aracı olduğunu vurgulayan Spadafora,  “İnsan hakları ihlalleri, sivillere yönelik suçları ve aktivistlerin öldürülmesi hakkındaki haberler, uluslararası toplumu derinden sarstı. Başında bulunduğunuz kurumun özerkliğine saygı duymakla beraber Avrupa futbolunun cesur bir karar almasını umuyorum” ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi finali, 30 Mayıs 2020'de İstanbul Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Türkiye’nin ÖSO ile birlikte Rojava'ya yönelik saldırıları nedeniyle yaşanan savaşta Kürt illeri ve Rojava'da yüzden fazla sivil hayatını kaybetti. Ayrıca Rojava’da yüzbinden fazla insan da evlerini terketmek zorunda kaldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli