COPA America'da şampiyon Arjantin

Haber Merkezi - ABD'nin ev sahipliğinde düzenlenen COPA America finalinde Arjantin ile Kolombiya karşılaştı. Son Dünya Kupası şampiyonu Arjantin, normal süresi golsüz eşitlikle biten maçta, uzatma devrelerinde bulduğu golle rakibini 1-0 mağlup ederek şampiyon oldu.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından ABD'nin ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Kupa Amerika (Copa America) finalinde son şampiyon Arjantin ile Kolombiya karşı karşıya geldi. Hard Rock Stadyumu'nda oynanan dev finalde Brezilyalı hakem Raphael Claus düdük çaldı.

Arjantinli yıldız Lionel Messi, Copa America tarihinde beşinci kez finalde oynayan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

Karşılaşmanın ilk yarısında tempo çok yüksekti. Her iki takım da tehlikeli pozisyonlar üretmeyi başardı. Kolombiya, James Rodriguez; Arjantin ise Lionel Messi önderliğinde rakip kalede pozisyonlar buldu. Kolombiya'da Cordoba'nın ilk yarıda çektiği bir şut yan direğe çarpıp oyun alanının dışına çıktı.

Dev finalin ikinci yarısında tempo düşük kaldı. İkinci yarıya Lionel Messi'nin sakatlığı damga vurdu. İlk yarıda ayağına bir darbe alan Messi, 65. dakikada ise zeminin azizliğine uğrayarak kendisini yere bıraktı. Yıldız futbolcu, yaşadığı bu sakatlığın ardından oyuna devam edemedi. Sakatlığı için oyundan çıkan Lionel Messi, yedek kulübesinde dakikalarca ağladı.

Karşılaşmanın normal süresi golsüz eşitlikle sona erdi. Uzatma devreleri ise nefesleri kesti. Oyuna uzatma devrelerinde dahil olan Lautaro Martinez, kaydettiği golle takımını öne geçirdi. Martinez, bu golle birlikte turnuvadaki 5. golünü atmış oldu.

Arjantin, normal süresi golsüz eşitlikle biten maçta, uzatma devrelerinde bulduğu golle Kolombiya'yı 1-0 mağlup ederek COPA America'da şampiyon oldu. Lionel Messi'nin Arjantin'i, üst üste ikinci kez mutlu sona ulaştı. Tangocular, tarihindeki 16. COPA America zaferini yaşadı.

Shakira konser verdi

Copa America finalinde ünlü şarkıcı Shakira, devre arasında konser verdi. Bu sebeple devre arası 15 dakika değil, yaklaşık 25 dakika sürdü. Karşılaşmada ikinci yarı heyecanı başladı.

Kolombiya, ikinci yarıya da hızlı başladı. Arias'ın şutunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

Kolombiya, 53. dakikada gole yaklaştı. Kullanılan kornerde kafa vuruşunu yapan Davinson Sanchez, meşin yuvarlağı dışarı yolladı.

Arjantin, 58. dakikada gole çok yaklaştı. Angel Di Maria'nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Vargas gole izin vermedi.

Messi ağladı

COPA America finalinde Arjantin ile Kolombiya karşı karşıya geldi. Maçın 65. dakikasında sakatlanarak kenara gelen Lionel Messi, yedek kulübesinde gözyaşlarına hakim olamadı ve dakikalarca ağladı.