EURO 2020 - Portekiz Macaristan’ı yendi; Ronaldo yeni rekorlar kırdı

Haber Merkezi - EURO 2020'nin “ölüm grubu” olarak gösterilen F Grubu'nda Portekiz, Macaristan'ı 3- 0 yendi. Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo, dört rekor kırdı.

Son Avrupa Futbol Şampiyonası’nın sahibi Portekiz, F Grubu’nda ilk maçına Macaristan karşısında çıktı.

Macarlar turnuvanın ev sahibi oldukları için mücadele Başkent Budapeşte’de bulunan 67 bin 215 kişilik Puskas Arena’da oynandı.

Macaristan ağlarına biri penaltıdan iki gol atan Cristiano Ronaldo, Avrupa Şampiyonası finallerinin en golcü (11) ismi oldu. Michel Platini'yi (9) geride bırakan Ronaldo, milli formayla 106. golünü attı ve bu alandaki ilk sırada bulunan İran'lı Ali Daei'nin (109) rekoruna biraz daha yaklaştı.

İlk 45 dakikası 0-0 sona eren maçın ikinci yarısında Portekiz rüzgarı esti çıktı. Skor perdesini açan isim Raphael Guerreiro oldu ve Portekiz 84'te öne geçti.

Golün ardından Portekiz, süperstarı Cristiano Ronaldo’nun 87'de penaltıdan olmak üzere 90+2'de attığı 2 gol ile sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Ronaldo rekor kırdı

Macaristan ağlarına biri penaltıdan iki gol atan Cristiano Ronaldo, Avrupa Şampiyonası finallerinin en golcü (11) ismi oldu.

Michel Platini'yi (9) geride bırakan Ronaldo, milli formayla 106. golünü attı ve bu alandaki ilk sırada bulunan İran'lı Ali Daei'nin (109) rekoruna biraz daha yaklaştı.

36 yaş 130 günlük Ronaldo, Avrupa Şampiyonası finallerinde bir maçta iki gol atan en yaşlı futbolcu oldu.

Bu alandaki rekor 2012'de İsveç-Ukrayna maçında iki gol kaydeden Andriy Shevhenko'ya (35 yaş 256 gün) aitti.

Macaristan karşısında 22. maçına çıkan ve turnuva tarihinin en çok maça çıkan oyuncusu unvanını geliştiren Ronaldo, bu galibiyetle birlikte de Avrupa Şampiyonası'nda en fazla galibiyet sevinci yaşayan futbolcu oldu.

Ronaldo bu maç öncesi Andres Iniesta ve Cesc Fabregas'la birlikte 11 kezle bu alandaki rekora ortakdı.