Ronaldo'ya 242 milyon avroluk transfer teklifi

14-09-2022
Etiketler Cristiano Ronaldo Suudi Arabistan Al Hilal
A+ A-

Haber Merkezi – Potekiz basını, dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun Suudi Arabistan’dan gelen 242 milyon avroluk bir teklifi reddettiğini ileri sürdü. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu Başkanı Yaser al-Mashal de, "Bir gün Ronaldo'yu bir Suudi kulübünde görmeyi umuyorum" diyerek transfer için açık kapı bıraktı.

CNN Portekiz televizyonu, İngiltere'nin Manchester United takımında forma giyen Cristiano Ronaldo'nun, Suudi Arabistan'ın Al Hilal Kulübünden gelen 242 milyon avroluk bir teklifi reddettiğini iddia etti.

Haberde, yazın transfer döneminde adından en çok bahsedilen futbolculardan biri olan Ronaldo’nun Al Hilal Kulübünden iki yıllığına toplamda 242 milyon avroluk teklifte bulunduğu aktarıldı.

37 yaşındaki Portekizli yıldızın sezon boyunca haftalık 2 milyon avroya denk gelen teklifi kabul etmediği belirtilen haberde, Ronaldo'nun, Katar'daki Dünya Kupası'nın ardından bu teklifi tekrardan değerlendirebileceği yorumu yapıldı.

Öte yandan Suudi Arabistan Futbol Federasyonu başkanı Yaser al-Mashal, The Athletic'e verdiği demeçte, "Bir gün Cristiano Ronaldo'yu bir Suudi kulübünde görmeyi umuyorum” dedi.

Al-Mashal, Ronaldo'nun bir gün Suudi ligine geçip geçmeyeceği sorusuna, "Cristiano Ronaldo gibi bir oyuncunun Suudi liginde oynamasını umuyorum, bu büyük bir olumlu tepkiye neden olacak ve herkes için çok iyi bir haber olacak. Eminim herkes Ronaldo'nun başarılarını biliyor ve o hem oyuncu hem de insan olarak harika bir örnek” yanıtını verdi.

Suudi Başkan, "Neden olmasın? Yapılırsa eminim pahalı bir anlaşma olacak. Kulüplerimiz son iki yılda çok para kazandı ve Premier Lig'de oynayan ve sonra gelen harika oyuncular gördük” diye ekledi.

Kariyerinde 5 kez Altın Top ödülünü kazanan ve Manchester United ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan Ronaldo'nun gelecek yaza kadar transfer pazarının gündeminde kalması bekleniyor.

Portekizli futbolcunun; Atletico Madrid, Sporting Lizbon, Napoli, İnter ve Milan gibi kulüplerin de tekliflerini geri çevirdiği Avrupa basınında iddia edilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli