Batmanlı Şehmus Fenerbahçe’ye transfer oldu

Haber Merkezi - Geçen sezon Beşiktaş forması giyen Batmanlı basketbolcu Şehmus Hazer, Fenerbahçe Beko basketbol takımına transfer oldu. Hazer daha önce NBA Yaz Ligi’nde Cleveland organizasyonu ile forma şansı bulmuştu.

Fenerbahçe Spor Kulübü, Erkek Basketbol Takımı’nın yeni sezon kadro planlamaları kapsamında, son olarak Beşiktaş’ta forma giyen ve Türkiye basketbolunun kendi jenerasyonunda en başarılı guardlarından biri olan Şehmus Hazer ile 3 yıllık anlaşmaya vardığını açıkladı.

Batmanlı genç basketbolcu, Teksüt Bandırma ve Beşiktaş’tan sergilediği performansla transferin gözdesi haline gelmişti.

15 Şubat 1999’da Batman’da dünyaya gelen Şehmus Hazer, Sabah’tan Sonat Bahar’a hayatı hakkında konuştmuştu.

Beş çocuklu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Hazer, derslerinde epey başarılı olduğu için ailesinin onun adına kurduğu hayallerin spordan çok uzak olduğunu ve basketbola karşı da önyargıları olduğunu anlattı.

Sokakta büyüyen çocukların futbolla başladığını, kendisinin ise 6’ıncı sınıfta basket antrenmanlarına katıldığını belirten Hazer, 16 yaşıda Bandırma'ya maça gittiklerinde hocalar tarafından izlendiğini ve beğenildiğini söyledi.

Hazer, “Eve döndüm ve aileme durumu anlattım. Yaşım küçük, Batman'dan Bandırma'ya taşınmam gerekiyor. Ailem istemedi. Önce kendim cesaret ettim sonra ailemi ikna ettim. 16 yaşımda valizi topladım, Bandırma'nın yolunu tuttum” diye belirtti.

Banvit'e transferi Şehmus’un hayatındaki en önemli karar oldu. Genç yetenek daha artık profesyonel bir basketbol oyuncusu olarak sahneye çıktı.

Hazer, Türkiye 18 Yaş Altı ve 20 Yaş Altı Milli Takımlarında forma giydi ve daha sonra A Milli Takıma yükselmeyi başardı.

Genç yetenek 2021 yazında NBA Yaz Ligi’nde Cleveland organizasyonu ile forma şansı buldu.

Şehmus Hazer’in kariyer özeti şöyle:

2015-17 Bandırma Kırmızı / 2017-20 Banvit / 2020-21 Beşiktaş