7 yılda 192 milyon euro topladı ve şimdi takımından ayrılıyor

14-02-2024
Etiketler Oscar dos Santos Brezilya Çin Shangai SIPG
A+ A-

Haber Merkezi – Tam 7 yıldır Çin ligi ekiplerinden Shangai SIPG’de mücadele eden Brezilyalı Oscar dos Santos’un sözleşmesinin sonunda ülkesine döneceği konuşuluyor. “Fakirdim, ailemin paraya ihtiyacı vardı” sözleri hala akıllarda olan Oscar bu süre içerisinde 192 milyon euro kazandı.

Modern futbol tarihinin en büyüleyici hikayelerinden biri de Brezilyalı Oscar dos Santos'un Çin Süper Ligi'ne transfer olmasıdır.

Oscar, 25 yaşında Shanghai Shenhua'ya transfer olduğunda kariyerinin zirvesindeydi. Herkes ondan Brezilya milli takımı ve Avrupa'da iyi performans göstermesini beklerken o “parayı” seçti ve Çin'in yolunu tuttu.

Shangai SIPG bu transfer için Chelsea'ye 70.5 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Oscar’a da sezon başına 24 milyon euro kazandı.

Brezilya basınında çıkan haberlere göre, 7 yıldır Çin ekibinde forma giyen Oscar sonunda ayrılmaya karar verdi.

Haberlerde Kasım 2024’te sözleşmesi bitecek olan Oscar'ın yeni bir maceraya başlamaya ve mevcut maaşından daha düşük bir maaş almaya razı olduğu öne sürüldü. Oscar’ın bir Brezilya lig kulübü ile görüştüğü yönünde söylentiler bile var.

Bu güne kadar kulübünden 192 milyon euro kazanan Oscar, o dönem kendisine yönelik eleştirilere "Fakir bir aileden geliyordum ve ailemi geçindirmek için paraya ihtiyacım vardı, bu yüzden Çin'e gitmeye karar verdim" diye yanıt vermişti.

Oscar, Shanghai Shenhua formasıyla 207 maça çıktı ve 61 gol attı. Brezilyalı oyuncu, Çin kulübüyle iki kez Çin Süper Ligi'ni, bir kez de Süper Kupa'yı kazandı.

Oscar kimdir?

Oscar dos Santos Emboaba Junior ya da tüm dünyanın tanıdığı şekilde, kısaca “Oscar.”

Brezilya’nın Sao Paulo kentinde 1991’de doğan ofansif orta saha oyuncusu, profesyonel futbola 2008’de doğduğu şehrin takımında başladı; 2 yıl sonra da Internacional’a transfer oldu.

Tüm dünya onu, 2012’de İngiliz Premier Ligi devi Chelsea’ye 32 milyon euroya transfer olduktan sonra tanıdı.

Çıktığı UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Juventus’a karşı 2 gol atıp, maçın yıldızı olan Oscar, 2017’ye kadar Cehelsea için ter döktü ve sonra Çin'e transfer oldu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli