Atiye ana takımının simgelerinden biri

Süleymaniye (Rûdaw) – Seyidsadıkspor taraftarlarının “Atiye ana” diye çağırdığı Atiye Abdurrahman, iki yıldır evinde hiçbir cret almadan takımın taraftarları için flama ve bayrak hazırlıyor.

 

üleymaniye'nin Seyidsadık ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Atiye ana, 40 yıldır evinde dikiş yaparak geçimini sağlıyor. 


İlçenin yegane futbol takımı olan Seyidsadıkspor’un kendi evinde oynadığı maçlardan önce taraftarlar Atiya ananın etrafında toplanarak yeni flamalarının dikilmesini bekliyor.

 

Atiye Abdurrahman, “Bu gençlerin böyle heyecanla maça gittiklerini gördüğümde ‘elinizdeki bayrakları size kim hazırlıyor’ diye sordum. Onlar da ‘senin gibi anneler’ deyince ben de gönüllü olarak kendi takımının bayraklarını hazırlama işine koyuldum” diyor.



 

Kendi takımına bu şekilde yardımcı olduğu için mutlu olduğunu belirten Atiye ana, her hafta taraftarlar için 50 flama dikiyor.

 

“Ben var olduğum müddetçe takımımı destekleyeceğim. Benden sonra da kızım ve gelinime Seyidsadıkspor’a destek olmalarını söyleyeceğim” diyen Atiye Ana’ya “Neden?” diye sorulduğunda şu cevabı veriyor:

 

“Bu sıcakkanlı genç taraftarlar için, futbolcular için, oğlum ve yeğenlerim için. Ne zaman maç olursa Seyidsadıkspor yensin diye dua ediyorum.”

 

Seyidsadıkspor taraftarları sezon başında flamalar için kumaş satın alarak Atiye anaya götürüyor.



 

Takımın taraftarlarından biri de Atiye ananın bu hizmeti hakkında şunları belirtiyor:

 

“Takımlarına hizmet etmek için gecelerini gündüzlerine katan bazı mechul askerlerimiz var. Bunlardan biri de Atiye Ana’dır. Sağlığı elvermiyor ama o yine de takımımıza destek için gönüllü bir şekilde flama ve logo hazırlıyor.”

 

Seyidsadıkspor taraftarları, takımı destekleme konusunda yaş ve cinsiyet ayrımı olmaması gerektiğini düşünüyor.

 

Takımın davulcularından biri, “Bu annemiz ve onun gibilerin öne çıkarak takımımıza böyle hizmet etmesi güzel birşey. Bu kentimizde spora destek anlamına geliyor” diyor.



 

Seyidsadıkspor Kulübü 1998 yılında kuruldu. Takım iki sezondur Kürdistan Birinci Ligi’nde bulunuyor. Takımın en büyük hedefi, tarihinde ilk defa Kürdistan Süper Ligi’ne yükselme başarısı göstermek.  

 

Son birkaç yıldır Kürdistan İkinci ve Birinci liglerinde mücadele eden Seyidsadıkspor futbol takımı aldığı sonuçlardan çok taraftarlarıyla ilgi çekiyor. Atiye Ana da takımı destekleyen kadın, çocuk, yaşlı gençler arasında simge isimlerden biri.