TRT spikerinden İtalya-Türkiye maçı sonunda ilginç gaf

12-06-2021
Rûdaw
Türkiye-İtalya maçı
Türkiye-İtalya maçı
Etiketler Türkiye İtalya EURO 2020 Erdoğan Arıkan
A+ A-

Haber Merkezi – İtalya’nın Türkiye’yi 3-0 yendiği maçı canlı anlatan TRT spikeri Erdoğan Arıkan, son düdük ile birlikte, Türkiye’nin İtalya’yı 3-0 yendiğini söyledi.

2020 Avrupa Şampiyonası’nın (EURO 2020) açılış maçında Türkiye, Roma Olimpiyat Stadı'nda İtalya'ya 3-0 mağlup oldu.

Karşılaşmayı TRT 1 ekranlarından canlı anlatan spikerler Erdoğan Arıkan ve Levent Özçelik'in yorumları ise çok dikkat çekti.

Levent Özçelik, İtalyanların kaçırdığı gol sonrasında yedek kulübesinde yaşanan heyecanın ekrana gelmesiyle, "İşte Uğurcan Çakır'ın İtalyanlara yerinize oturun dediği an" dedi.

Erdoğan Arıkan ise Merih Demiral'ın kendi kalesine attığı golden sonra "Merih kafana takma. Sen bu Milli Takım için, bu vatan için çok güzel şeyler yaptın. Ve o topu çıkardığı zaman Merih Demiral, vatanı savunur gibi demişti yaptığı sosyal medya paylaşımında" ifadesini kullandı.

Asıl gaf ise maçın sonunda Erdoğan Arıkan’dan geldi. Arıkan, İtalya’nın 3-0 kazandığı maçın son düdüğü ile “Hollandalı hakem 90 dakikayı bitiriyor. İtalya 0 - Türkiye 3” dedi.

Bu sözler sosyal medyada alay konusu oldu.

Türkiye katıldığı büyük turnuvalarda ilk maçı hiç kazanamadı

Türkiye Milli Takımı, daha önce katıldığı Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası gibi büyük turnuvalarda oynadığı 7 ilk maçın 7'sini de kaybetti.

Türkiye dün geceki maçta da, rakip kaleye üç şut denemesinde bulundu; ancak bunlardan hiçbiri kaleyi bulmadı.

Öte yandan Türkiye karşısında etkili bir oyun sergileyen İtalya, oynadığı son 9 maçta da kalesinde gol görmedi. Gök Maviler, 1990'dan (Kasım 1989-Haziran 1990) bu yana ilk kez böyle bir istatistiğe imza attı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli