Ünlü kahin Baba Vanga'nın kehaneti: 2025 yılı sonun başlangıcı olacak!

Haber Merkezi – 'Balkanların Nostradamusu" lakabıyla bilinen ve 1996 yılında yaşamını yitiren Bulgar kahin Baba Vanga'nın kehanetlerine göre, 2025 yılı sonun başlangıcı olacak.

2025 yılı, Avrupa'da kıta nüfusunu etkileyecek bir çatışmayla başlayacak. Bu da kıyamet ile sonuçlanacak olayların başlangıcı olacak.

Halk arasında Baba Vanga olarak bilinen Vangelia Pandeva Gushterova, 1911 yılında doğdu ve kehanette bulunma yeteneklerine sahip olduğu iddia edildi.

Çocukluğundan beri görme engelli olan Bulgar kahin, görünüşe göre geleceği görebiliyordu ve bu "güçlerini" kendisini kör eden bir kasırgaya bağlıyordu. Bu yetenekleri ilk kez İkinci Dünya Savaşı'nın ortasında kamuoyunun dikkatini çekmiş ve Bulgar Çarı Boris III ve Sovyet lideri Leonid Brejnev gibi kişilerin kendisine bizzat danıştığı bildirilmişti.

Baba Vanga, 1996 yılında öldü. O zamandan beri komplo teorisyenleri ve kehanetlerine inananlar arasında kült bir figür haline geldi.

Kehanetlerinin çoğu, ölümünden sonraki yıllarda gerçekleşti. Örneğin, Baba Vanga'nın İngiltere Prensesi Diana'nın ölümünü, Rus denizaltısı Kursk'un batışını ve 11 Eylül terör saldırılarını önceden haber verdiği söyleniyor. Hatta 11 Ağustos 1996'da 85 yaşındayken kendi ölümünü de önceden gördüğü iddia ediliyor.

Elbette Baba Vanga'ya atfedilen kehanetlerin çoğu ikinci elden anlatımlara dayandığı için doğrulanamıyor.

5079 yılına kadar her yıl için kehanetlerde bulunduğu söyleniyor.

Euronews’in derlediğine göre Baba Vanga'nın tahminleri şöyle:

2025: Avrupa'da savaş

İnsanlığın sonunu tetikleyecek olay ile, Avrupa'da kıta nüfusunu yok edecek belirsiz bir çatışma yaşanacak.

2028: Venüs'ün keşfi

İnsanlar Venüs'ü bir enerji kaynağı olarak keşfetmeye başlayacaklar.

2033: Buzulların erimesi

Baba Vanga'nın kutuplardaki buzulların eriyeceğini ve deniz seviyesinin dünya çapında ciddi boyutlara ulaşacağını öngördüğü söyleniyor.

2076: Komünizmin geri dönüşü

Komünizm dünyanın dört bir yanında yayılacak.

2130: İlk temas

 

İnsanlar uzaylılarla temas kuracak. Böylece Amerikan bilim kurgu dizisi, The X Files'ın başından beri haklı olduğu doğrulanacak.

2170: Küresel kuraklık

İklim değişikliği gezegeni tahrip etmeye devam edecek ve kuraklık dünyanın büyük bölümünü harap edecek.

3005: Mars Savaşı

Dünya, Mars'taki bir uygarlıkla savaşa girecek. Olayları kimin başlattığına dair daha fazla bilgi yok, ancak muhtemelen Marslılar değil biziz.

3797: Dünyanın Sonu - Bölüm I

Dünya artık yaşanamaz hale gelecek. Mars savaşından kurtulan insanlar, yaşanamaz hale geldiği için Dünya'yı terk etmek zorunda kalacaklar.

5079: Dünyanın sonu - Bölüm II

Büyük final. Dünyanın sonu.

Geleceğe ilişkin tahminler söz konusu olduğunda Baba Vanga'nın yalnız olmadığını da belirtmek gerekir.

Her yıl zamanı belirleyen Atom Bilimcileri Bülteni, 2023 ve 2024 yılları için Ukrayna’da devam eden savaşın artan tehlikeleri, iklim krizi ve yapay zekanın olası tehditleri nedeniyle Kıyamet Saati’nin kadranını 00.00'a 90 saniye kalaya ayarlayarak, tarihteki en ileri noktaya getirmişti.