Bilal Erdoğan: Bir yolun başındayız

11-05-2017
Rûdaw
İstanbul'da 2. Etnospor Kültür Festivali
İstanbul'da 2. Etnospor Kültür Festivali
Etiketler 2. Etnospor Kültür Festivali Bilal Erdoğan
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) – Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, geleneksel sporların kulüpleşmeyle bir yapılanmaya gitmesini istediklerini söyledi.

 

İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda 2. Etnospor Kültür Festivali düzenleniyor.

 

Etkinlikte Rûdaw’a konuşan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Dünyanın bütün sporlarının biz halkları tarafından benimsemesini, popülerleşmesini ve tanınmasını istiyoruz” dedi.

 

Erdoğan, “Dünyanın bütün sporlarının biz halkları tarafından benimsemesini, popülerleşmesini ve tanınmasını istiyoruz. Dünyada spor sahasında birçok kültürel alanda olduğu gibi bir adaletsizlik olduğunu düşünüyoruz. Burda daha doğru bir dengenin kurulmasını arzu ediyoruz. Onun için geleneksel sporların da  kurumsal, profesyonel müsabakalarla efendime söyleyeyim lisanslaşmayla, kulüpleşmeyle bir yapılanmaya gitmesini arzu ediyoruz. Onun için de bir yolun başındayız diyebiliriz inşallah” diye konuştu.

 

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Hakan Kazancı ise "Ok Yaydan Çıkıyor" sloganıyla düzenlenen 2. Etnospor Kültür Festivali'nde yaklaşık 1 milyon ziyaretçiyi ağırlayacaklarını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli