Fas yarı finale yükselen ilk Afrika takımı oldu: Portekiz Dünya Kupası'na veda etti!

10-12-2022
Etiketler 2022 FIFA Dünya Kupası Portekiz Fas
A+ A-

Haber Merkezi - 2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final maçında Fas, Portekiz'i 1-0 yenerek, yarı finale yükseldi. Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika takımı oldu.

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final maçında Fas ile Portekiz takımları, Al Thumama Stadyumu'nda karşılaştı.

Arjantinli hakem Facundo Tello’nun yönetiiği maçta karşılıklı ataklarla geçilen ilk yarıda Fas, hızlı hücumlarla Portekiz savunmasına zor anlar yaşattı.

 42. dakikada sol kanattan geliştirilen atakta ceza sahasına yapılan ortaya iyi yükselen Youssef En-Nesyri, kaleci Costa'dan önce kafayı vurarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

İlk 45 dakika Fas'ın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı. Mücadeleye yedek kulübesinde başlayan Cristiano Ronaldo, 51. dakikada oyuna dahil oldu.

Portekiz, 2. yarıda baskısını arttırırken, etkili atakları sonuç vermedi. 65. dakikada oyuna giren Cheddira, uzatma dakikalarında kırmızı kart görürken, Afrika temsilcisi maçı 10 kişi tamamladı.

Youssef En Nesyri, attığı golün ardından secdeye gitti ve gol sevincini taraftarıyla kutladı. Dünya kupalarında 3. kez fileleri havalandıran 25 yaşındaki santrfor, çeyrek finalde gol atan 4. Afrikalı oyuncu oldu.

Dünya Kupası'nın çeyrek final aşamasında daha önce Emmanuel Kunde ile Eugene Ekeke (Kamerun) ve Sulley Muntari (Gana) ağları sarsmıştı.

İkinci yarıya da istediği gibi başlayamayan Portekiz'de teknik direktör Santos, 51. dakikada Ronaldo'yu oyuna aldı.

Fas'ın Beşiktaş'ta forma giyen futbolcusu Romain Saiss, sakatlığı nedeniyle 57. dakikada yerini Dari'ye bıraktı.

65. dakikada oyuna giren Faslı futbolcu Cheddira, 90+3. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Fas, Portekiz'i 1-0 yenerek, yarı finale yükselmiş oldu. Bu sonuçla, Fas, Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika takımı oldu.

Dünya Kupası F Grubu'nda Hırvatistan ve Belçika'nın olduğu gruptan lider olarak çıkmayı başaran ve 1986'dan sonra ilk kez Son 16 Turu'na kalan Fas, tarihi başarısına bir yenisini daha ekledi.

Katar 2022'de oynadığı 5 maçta sadece bir gol yiyen ve yarı finale çıkarak peri masalına imza atan Fas, İngiltere-Fransa maçının galibiyle karşılaşacak.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli