EURO 2016: Şampiyon Portekiz!

11-07-2016
Rûdaw
Etiketler EURO2016 Portekız Fransa
A+ A-

Haber Merkezi - EURO 2016 final mücadelesinde, Portekiz, turnuvanın ev sahibi ekibi Fransa'yı uzatmalarda Eder’in attığı gol ile 1-0 yendi.


EURO 2016 final mücadelesinde Portekiz ile turnuvaya ev sahipliği yapan Fransa bu akşam saat 22:00’da Stade de France Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.


Maçı hakemlerden, Mark Clattenburg, Simon Beck, Jake Collin yönetti.

 

Portekiz elde ettiği sonuç ile tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonu oldu. Fransa ise tarihinde 3'üncü kez oynadığı Avrupa Şampiyonası finalini ilk kez kaybetti.

 

İlk 11’ler

Fransa takımı; Lloris, Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra, Matuidi, Pogba, Sissoko, Griezmann, Payet, Giroud oluşurken, Portekiz takımında; Rui Patricio, Pepe, Fonte, Guerreiro, Cedric, Adrien, Renato Sanches, Carvalho, Joao Mario, Nani, Ronaldo.


Ronaldo’dan gözyaşları

EURO 2016 finalinde, oyunun ilk 8. dakikada Fransız futbolcu Payet'in müdahalesiyle yerde kalan Ronaldo, 7 dakika sonra gözyaşları içinde kendisini yere bırakarak, 3 Portekizli doktor tarafından tedavi edilen yıldız tekrar sahaya döndü.


Ancak oyuncunun dizinde ki problem devam etmesi nedeniyle, karşılaşmanın 25. dakikasında gözyaşları içinde yerini Ricardo Quaresma'ya bıraktı.


EURO 2016 finali öncesi, Fransa-Portekiz maçını Stade de France'da izleyemeyen futbolseverler, Paris'te ki Eyfel Kulesi'nin çevresinde yer alan Fan Zone alanında yerlerini aldı.


Kapasitesi 92 bin kişi olan Eyfel Fan Zone bölgesin de girişler 18.00 itibar ile sonlandırıldı.Fan Zone alanına giremiyen taraftar için ise polisler, Paris'te ki cafe ve barlara yönlendirdi.

 

Eder: ‘Kupayı hak ettik’



EURO 2016'da finalde ev sahibi Fransa'yı uzatmalarda 109.dakikada Eder'in attığı gol ile 1-0 yenen Portekiz kupasını aldı.


2004 yılında kendi evinde düzenlediği turnuvanın finalinde Yunanistan'a 1-0 mağlup olan Portekiz, 12 yıl sonra bu kez başka bir ev sahibi olan Fransa'yı mağlup ederek tarihinin en büyük başarısına imza atarak ilk Avrupa Şampiyonası kupasını kazandı.


Turnuva boyunca oynadığı 7 maçın 1 tanesi dışında tüm karşılaşmalarını berabere bitirmişti.

 

 

Eder, "Bu maçı kazandığımız için çok mutluyum. Bu golü ben attığım için ayrı mutlu oldum. Kesinlikle bu kupayı hak ettik" dedi.



Sıkı güvenlik önlemleri



Final karşılaşması öncesi ve sonrası için Paris polisi yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Maç sonrası için her hangi bir olayın yaşanmaması için adeta seferberlik yapıldı. Ünlü Şanzelize Caddesine 3 bin 400 polis, Eyfel Kulesi ve çevresine ise bin 400 polis ve asker yerleştirildi.

Kutlamaların yapılacağı Şanzelize Caddesi de trafiğe kapatıldı.

Bugüne kadar oynanan 24 karşılaşmada Fransa mutlak üstünlüğü dikkat çekiyor. Mavi-beyazlılar 18 kez kazanırken, İber Yarımadası’nın temsilcisi 5 kez gülebildi.

Portekiz rakibini 1975’ten bu yana yenemiyor. Son 10 maçları ise mağlubiyet yazıyor.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli