Roma’da Kenya - Etiyopya zaferi

10-04-2016
Rûdaw
Etiketler Roma maraton Kenya Etiyopya
A+ A-

Haber Merkezi – İtalya'nın başkenti Roma'da 22'ncisi düzenlenen uluslararası maratonun erkeklerde kazananı Kenyalı Amos Kipruto, kadınlarda ise Etiyopyalı atlet Rahma Tusa oldu.

 

İmparatorluk Forumları'ndan (Fori Imperiali) başlayan ve yine burada biten, Kolezyum Amfitiyatrosu ve Vatikan'dan da geçilen koşuya 115 ülkeden 16 bin 764 kişi katıldı.

 

Erkeklerde, 24 yaşındaki Kenyalı atlet Amos Kipruto 2 saat 28 dakika 49 saniye ile müsabakayı birinci bitirirken, onu Etiyopyalı Archamie Birhanu ve ardından vatandaşı Ruto Dominic izledi.

 

Kadınlarda ise birinciliği 2 saat 8 dakika 12 saniyelik derece ile Etiyopyalı Rahma Tusa göğüslerken, ikinciliğe yine Etiyopyalı Duru Mulu Melka, üçüncülüğe ise Cezayirli Dahmani Kenza yerleşti.

 

El bisikleti kategorisinin kazananı ise, 2001 yılında geçirdiği bir kazada bacaklarını kaybetmiş olan ve yarışı 1 saat 9 dakika 15 saniyede tamamlayan eski Formula 1 pilotu Alex Zanardi oldu. Böylece Zanardi, 6 kez katıldığı Roma'daki bu yarışta beşinci kez zafer elde etmiş oldu.

 

22. Roma Maratonu, Halk Koşusu etkinliğine katılan binlerce kişi ise, tarihi yapılar ve arkeolojik alanlar arasında koşmanın ve yürümenin keyfini çıkardı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli