Kobanili jimnastikçi: Amacım olimpiyatlarda Kürdistan bayrağını dalgalandırmak

Berlin (Rûdaw) - Almanya'da yaşayan Kobanili Welat Emin, 12 yaşından beri jimnastik ve halter yapıyor. Geçen hafta bir müsabakada 200 kilo kaldırarak ikinci oldu. Emin, amacının olimpiyatlara katılarak şampiyon olmak ve Kürdistan bayrağını dalgalandırmak olduğunu söylüyor.

Welat Emin profesyonel olarak hem jimnastik hem de halter ile ilgileniyor.  

Rûdaw TV’de Hêmin Abdullah’ın sunduğu “Diaspora” programına konuk olan genç sporcu, 12 yaşından beri spor yaptığını söyledi.

Emin, “Sokakta yürürken üzerinde bir jimnastikçinin resmi olan bir dergi buldum, kim olduğunu bilmiyordum. Kasları ve vücudu ilgimi çekti. Sonra evime döndüm ve odamı spor salonu haline getirdi. Biraz egzersiz yaptım, demir ve bir spor ayakkabısı aldım” dedi.

Bu şekilde jimnastik ve haltere başladığını anlatan Welat Emin, “Ne zaman ağır bir ağırlık kaldırmak istesem ilk önce sporcunun resmine bakarım ve o bana güç verir. Geçen hafta 200 kilo kaldırabildim ama bugün 210 kilo kaldırdım” diye konuştu.

Bu sporu sevdiğini anlatan Emin, “Bu sporu yapmak isteyen herkes sürekli antrenman yapmalı ve uygun beslenmeli. Ayrıca her gün biraz protein almalı” şeklinde tavsiyede bulundu.

Geçenlerde kaptanım benimle konuştu ve MPC dünya şampiyonasına katılmamı istedi. Ben de turnuvaya katıldım ve Almanya düzeyinde 200 kilo kaldırarak ikinci oldum” dedi.

Emin, "Hedefim önümüzdeki yıllarda olimpiyatlara katılarak orada iyi başarılar elede ederek ve Kürdistan bayrağını dalgalandırmak" ifadelerini kullandı.