“Amed Cup Tenis Turnuvası” başladı

09-09-2014
Rûdaw
Etiketler tenis turnuva amed cup
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen “Amed Cup Tenis Turnuvası” start aldı.

 

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen turnuva Elmas Kızılgül - Devrim Çayan Çentik, Dilek Çiftçi - Güven Tekgeyik arasında yapılan çiftler gösteri karşılaşmasıyla başladı. 

12 gün boyunca devam edecek ve 20 Eylül’de yapılacak final karşılaşmasıyla sona erecek olan turnuvada 43 kadın, 10-12 yaş arası 16 kız çocuğu, 16 erkek çocuk olmak üzere toplam 162 sporcu mücadele edecek. 

Sporcular kadın tekler, erkek tekler, çocuklarda kız tekler, erkek tekler ve çiftler olmak üzere toplam 5 kategoride ter dökecek.

 

Turnuva sonunda dereceye giren sporculara kupa ve çeşitli hediyeler verilecek.

 

Yapılacak olan tüm müsabakalarda Türkiye Tenis Federasyonu lisanlı biri kadın 4 hakem görev yapacak.

 

Açılışta basına bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, bu tarz turnuvalarla var olan spor anlayışını değiştirmeyi ve dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi.

 

Kıratlı, Türkiye'de spor denince akla sadece futbolun geldiğini ifade ederek, "Bizce bu anlayış sporu özünden koparıyor. Bize göre spor kadın demektir. Engelli yurttaşlarımızın ve dezavantajlı grupların aktif katılımı demektir" dedi. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli