Galatasaray ve Fenerbahçe maçında ‘kadına yönelik şiddet’ değil skor öne çıktı

08-12-2021
Etiketler Galatasaray Fenerbahçe Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele
A+ A-

Haber Merkezi - Galatasaray ile Fenerbahçe kulüplerinin kadın futbol takımları, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla ilk kez karşı karşıya geldi. Maç sonunda Galatasaray Teknik Direktörü Nurcan Çelik, “Günün anlam ve önemine yakışır bir skor olmadı” açıklamasını yaptı.

Türk futbolunun iki büyük takımı Galatasaray ve Fenerbahçe’nin bu yıl kurdukları kadın futbol takımları, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Nef Stadı'nda özel maçta karşılaştı.

Kadın futbolunun ilk derbisinde iki takımın oyuncuları, üzeninde "Kadına şiddete son diyoruz" ifadesinin bulunduğu pankartlarla sahaya çıktı.

Maç öncesinde saha içinde karışık olarak basın mensuplarına poz veren Galatasaray ve Fenerbahçeli futbolcular, daha sonra tribünleri gezerek sarı-kırmızılı taraftarları selamladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin yöneticileri de maçı statta izledi.

Fenerbahçe 7-0 kazandı

Fenerbahçe’nin 7-0 üstünlüğü ile tamamlanan maçın ardından konuşan Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Nihan Su, iyi bir performans ortaya koyduklarını söyledi.

Nihan Su, izleyenlere güzel bir maç izlettirdiklerini anlatarak, "Kadın futbolu daha da ileriye gidecek. Bizler bunları sahada göstermeye devam edeceğiz. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durması, toplumda kendini iyi ifade edebilmesi ve her alanda olduğu gibi futbolda da var olduklarını göstermeleri gerekiyor. Hayalleri futbol olan kız çocuklarımıza rol model olmaya çalışıyoruz. Güzel bir akşam oldu, biz çok mutluyuz. Kızlarımız ilk defa böyle bir seyirci önünde oynadılar, onların da heyecanlarına ortak oldunuz, teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Nurcan Çelik de, "Rakibimizin 5. dakikada kırmızı kartla oyuncusu atılsaydı biz bu şekilde davranmazdık. Günün anlam ve önemine yakışır bir skor olmadı" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Dostluk Maçı'na ilişkin, "İnşallah bu akşam bu dostluk maçının Türkiye'deki pek çok ayrışmanın da önüne geçecek bir örnek olmasını diliyorum. Kadına şiddete son" diye konuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli