Bursaspor taraftarları gerginlik çıkardı, polise taş attı: TOMA ile müdahale edildi

08-09-2024
Etiketler Bursaspor Düzcespor TOMA Polis
A+ A-

Haber Merkezi – Düzcespor deplasmanında Bursaspor’un 2-0'lık galibiyetiyle sonuçlanan maçta tribünlerde yaşanan gerginlik dikkat çekti. Maç sonunda futbolcular, kalan 6 taraftarla galibiyeti kutladı.

Bursaspor, TFF 3. Lig 1. Grup’ta Düzcespor deplasmanında sezona 2-0'lık galibiyetle başladı. Ancak maç sırasında yaşanan gerginlikler dikkat çekti.

İlk yarının sonlarına doğru, Bursaspor taraftarlarının büyük bölümü tribünleri terk ederken, yalnızca 6 taraftar tribünde kaldı ve takımlarına destek vermeye devam etti.

Düzce Şehir Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada, Bursaspor taraftarına ayrılan 500 kişilik kontenjan yetersiz kalınca, Düzce'ye gelen yaklaşık 2 bin Bursasporlu taraftarın büyük bir kısmı stadyum dışında kaldı.

Maç esnasında ise tribünlerde ve dışarıda kalan taraftarlarla polis arasında zaman zaman tansiyon yükseldi.

İlk yarının bitimine yakın anlarda, taraftarların büyük bölümü tribünleri boşaltma kararı aldı.

Maçın ikinci yarısında deplasman tribününde sadece 6 Bursaspor taraftarı kaldı.

Bu az sayıdaki taraftar, maç boyunca takımlarını coşkuyla destekledi. Son düdüğün ardından ise Bursasporlu futbolcular, tribünde kalan bu 6 taraftarı selamlayarak galibiyeti onlarla kutladı.

TOMA ile müdahale edildi

Öte yandan yerel basının aktardığına göre Bursaspor taraftarlarına TOMA ile müdahalede bulunuldu.

Sahaya girmek için bariyerleri yıkmaya çalışan Bursaspor taraftarlarına polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Bursaspor taraftarlarının polise taş ve yabancı maddeler attığı görüldü.

Daha sonra Bursaspor taraftarları otobüslerine bindirildi. Olaylarda bazı taraftarlar çeşitli yerlerinden yaralanırken, bölgeye gelen sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Düzce Valiliğinden Bursaspor maçında çıkan olaylara ilişkin açıklama

Valilikten yapılan açıklamada ise 450 kontenjan verilen Bursaspor taraftarlarının şehre daha kalabalık geldiği belirtildi.

Dün saat 16.00'da oynanan müsabakaya kulüplerin ortak talebi doğrultusunda, İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla stadyum kapasitesinin yüzde 10'u oranında (450 kişi) misafir takım seyircisi için yer ayrılması kararlaştırıldığı aktarıldığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Ev sahibi kulüp tarafından 450 bilet tahsis edilmesine karşın müsabakayı izlemek için 1200 Bursaspor taraftarı stadyuma gelmiştir.

Stadyumun misafir takım tribününün fiziki kapasitesi olan 450 seyircinin maç saati öncesinde kontrolleri yapılarak müsabakaya girişleri sağlanmıştır.

Biletsiz ya da aynı seri numarası içeren fotoğraf kartına basılmış taklit biletle stadyuma girmeye çalışan taraftarlara misafir takım tribününün dolduğu, stadyuma alınamayacakları defaten iletilmiştir ancak dışarda bulunan bazı taraftarların dış güvenlik bariyerini aşarak stada girme teşebbüsünde bulunmalar üzerine yaşanan arbede sırasında istenmeyen bazı olaylar meydana geldiği gözlemlemiştir.

Yaşanan olayların çok yönlü olarak incelenmesi için idari tahkikata başlanılmış olup zor kullanma yetkisini aştığı değerlendirilen 1 personel görevden uzaklaştırılmıştır."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli