Kürt futbolcu Deniz Undav rekor bedelle transfer oldu!

Haber Merkezi – Kürt futbolcu Deniz Undav, 30 milyon Euro bonservis bedeliyle Alman kulübü Stuttgart'a transfer oldu. Bu transfer, Stuttgart tarihinin en yüksek bedelli transferi olarak kaydedildi.

28 yaşındaki futbolcu Deniz Undav, büyük bir başarıya imza atarak Alman kulübü Stuttgart'a rekor bedelle transfer oldu.

Son dönemdeki etkileyici performansıyla dikkat çeken Deniz Undav, 30 milyon Euro bonservis bedeliyle Stuttgart'a transfer oldu.

Bu transfer, kulüp tarihinin en yüksek bedelli transferi olarak kaydedildi.

Santrafor mevkiinde oynayan Deniz Undav, Euro 2024'te tercihini Alman Milli Takımı'ndan yana kullanmış ve başarılı performansıyla adından söz ettirmişti.

Geçtiğimiz sezon Brighton'dan Stuttgart'a kiralık olarak transfer olan Undav, gösterdiği olağanüstü performansla takımını Şampiyonlar Ligi'ne taşıma başarısını göstermişti.

Undav, geçtiğimiz sezon Stuttgart formasıyla Bundesliga ve Almanya Kupası’nda 33 maçta 19 gol atarak 10 asist yapmıştı.

Deniz Undav Kimdir?

Deniz Undav, 19 Temmuz 1996 tarihinde Almanya'nın Achim kentinde, Urfa'nın Viranşehir ilçesinden göç etmiş bir Kürt ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Futbol kariyerine küçük yaşlarda TSV Achim altyapısında başlayan Undav, daha sonra Werder Bremen, SC Weyhe ve TSV Havelse gibi kulüplerde forma giydi. 2015 yılında TSV Havelse ile profesyonel sözleşme imzalayan yetenekli forvet, burada sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekti.

Belçika'nın Union SG takımına transfer olan Undav, burada adeta gol makinesi olduğunu kanıtladı.

33 maçta attığı 25 golle tüm Avrupa'nın dikkatini çeken oyuncu, bu başarısıyla İngiltere'nin Premier Lig ekiplerinden Brighton & Hove Albion'a transfer oldu. Ancak, kariyer yolculuğu burada bitmedi.

 Sezon başında Stuttgart'a 12 milyon Euro satın alma opsiyonuyla kiralanan Undav, Almanya'da da yeteneklerini sergilemeyi başardı.

Geçtiğimiz sezonu Stuttgart'ta kiralık olarak geçiren Deniz Undav, Bundesliga ve Almanya Kupası'nda toplam 33 maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda 19 gol atıp 10 asist yapan Undav, takımının önemli isimlerinden biri oldu ve performansıyla taraftarların sevgisini kazandı.