Blatter ve Platini beraat etti

08-07-2022
Rûdaw
Etiketler Sepp Blatter Michel Platini FIFA UEFA
A+ A-

Haber Merkezi - Eski FIFA başkanı Sepp Blatter ve eski UEFA başkanı Michel Platini, İsviçre mahkemesinde görülen yolsuzluk davasından beraat etti.

Dava, Platinum tarafından dünya futbolunun yönetim organı FIFA’ya yapılan 2011 ödemesine odaklandı. Platini, o dönemde Avrupa futbolunun yönetim organı olan UEFA’nın başkanıydı.

İsviçre Başsavcılığı (OAG), her iki zanlıyı da 2 milyon İsviçre frangı (şu anda 2,05 milyon dolar) tutarındaki ödemeyi yasadışı olarak düzenlemekle suçladı.

2015 yılında FIFA’dan MR Platini’ye iki milyon İsviçre Frangı (1,7 milyon sterlin) tutarında bir ödemenin ortaya çıkarılmasının ardından çift hakkında cezai takibat başlatıldı.

86 yaşındaki Bay Blatter, o sırada FIFA’nın (dünya futbol organı) başkanıydı, 67 yaşındaki Bay Platini ise Avrupa futbol yöneticisi UEFA’yı yönetiyordu.

Platini yaptığı açıklamada, “Tüm sevdiklerime, yedi yıllık yalan ve manipülasyondan sonra nihayet adaletin yerini bulduğu için mutluluğumu ifade etmek istiyorum.” Dedi.

“Gerçek bu dava sırasında ortaya çıktı” diye ekledi. “Dediğim şey buydu: Benim savaşım adaletsizliğe karşı. İlk oyunu ben kazandım.”

Blatter, kararı dinlemek için mahkeme salonuna girerken gazetecilere, “Hayatımda masum değilim ama bu davada masumum” dedi.

Michel Platini, 8 Temmuz 2022'de İsviçre Federal Ceza Mahkemesi'nden çıkarken tepki gösteriyor.

Haziran ayındaki duruşmada Blatter, Platini’ye yapılan ödemenin Fransız’ın 1998 ile 2002 yılları arasında FIFA ile yaptığı danışmanlık çalışması için borçlu olduğu maaş ödemesi olduğunu söyledi.

Blatter, “Talep edilen maaş bu. Neden idari bir işlem için ceza davası açıyoruz bilmiyorum.” dedi.

86 yaşındaki Platini, “Platini bana bir milyon olduğumu söyledi ve ben de bir milyon için benimle olacaksın dedim – bir centilmenlik anlaşması” diye devam etti.

İkilinin beraat etmesinin ardından bir FIFA sözcüsü, “FIFA, OAG tarafından açılan davayla ilgili olarak mahkemenin kararını dikkate alacak ve daha fazla yorum yapmadan önce tamamen gerekçeli bir karar bekleyecek” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli