AMED/FENER - Maça polis hazırlanıyor!

Diyarbakır (Rûdaw) - Diyarbakır'da yarın oynanacak Amedspor- Fenerbahçe karşılaşması için 600 polis görevlendirilirken, stadyumana çıkan yollar kapatılacak.

 

Ziraat Türkiye Kupası'nda Bursaspor'u eleyen Amedspor Türkiye saati ile yarın saat 13.00'te Fenerbahçe ile karşılaşacak.

 

Karşılaşma Diyarbakır Seyrantepe Diski Stadyumu’nda oynanacak.

 

Ancak Bursaspor maçında "ideolojik propaganda yaptıkları" gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) verdiği ceza nedeniyle maç seyircisiz oynanacak.

 

Ayrıca Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği ceza nedeniyle Amedspor, oyuncu Deniz Naki olmadan sahaya çıkacak. 

 

600 polis, yol kapatılacak

 

Rûdaw'a konuşan Amedspor Kulübü Başkanvekili Nurullah Edemen, Diyarbakır İl Güvenlik Kurulu'nda  bazı kararlar alındığını söyledi.

 

Edemen'in verdiği bilgiye göre, Diyarbakır Valiliği'nin kararıyla, maç sırasında 600 polis görevlendirilecek, ayrıca maçın oynanacağı Diskispor Stadyumu'na ulaşım sağlayan yol da 2 kilometre öteden ulaşıma kapatılacak.

 

Nurullah Edemen, bu cezanın kanunsuz olduğunu belirterek, "Seyircisiz oynanan maçlarda, seyircinin saha etrafında toplanmasına izin verilmemesi mantıksız. Daha önce Türkiye'de seyircisiz oynanan maçlar oldu, ancak seyirci maçı saha dışından sinevizyonla izleyebildi" dedi.

 

Masraflar takıma fatura edilecek

 

Edemen, hem 600 polisin kumanyası hem de güvenlik nedeniyle kurulacak polis barikatlarının masraflarının da takıma fatura edileceğini söyledi.

 

Maç nedeniyle olağanüstü durum ilan edildiğini belirten Edemen, "Normalde, misafir takım maçın oynanacağı kente bir gün önceden gelir. Bir gece konaklar. Ancak, Fenerbahçe takımı yarın sabah gelecek, maçtan sonra da dönecek" diye konuştu.

 

Yaşananlara karşı, sahaya çıkmama seçeneği de dahil, her seçeneği değerlendirdiklerini söyleyen Edemen, "Arkadaşlarımızla tartışıyoruz. Henüz bir karar çıkmadı" dedi.

 

Edemen, tüm olumsuzluklara rağmen konuk takım Fenerbahçe'yi yarın sabah havaalanında karşılayacaklarını ifade etti.

6,5 yıl sonra Diyarbakır

Fenerbahçe, Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekibi Amed Sportif Faaliyetler karşısında avantajlı bir skor elde etmek istiyor.

 

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Robin van Persie, Lazar Markovic, Abdoulaye Ba ve Ertuğrul Taşkıran'ın Diyarbakır'a götürülmesi beklenmiyor.

 

Sarı-lacivertliler, en son Diyarbakırspor'un Süper Ligde olduğu 2009-2010 sezonunda bu şehre gitmişti.

 

Diyarbakırspor'la 24 Ağustos 2009'da Diyarbakır Atatürk Stadı'nda karşılaşan Fenerbahçe, 3-1 kazanmıştı.

 

Maç programı

 

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final ilk maçları, yarın, 10 Şubat Çarşamba ve 11 Şubat Perşembe günü oynanacak. 

 

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Kupası'nda çeyrek final ilk karşılaşmalarının programı şöyle: 

Yarın: 

13.00 Amed Sportif Faaliyetler-Fenerbahçe (Seyrantepe DİSKİ Spor Tesisleri) 


10 Şubat Çarşamba: 

18.45 Akhisar Belediyespor-Galatasaray (Manisa 19 Mayıs) 

21.15 Beşiktaş-Torku Konyaspor (Atatürk Olimpiyat) 


11 Şubat Perşembe: 

20.45 Medipol Başakşehir-Çaykur Rizespor (Başakşehir Fatih Terim)