Rus satranç oyuncusu, 'cıva dökerek' rakibini zehirledi

Dün 11:27
Etiketler Amina Abakarova Umayganat Osmanova Rus
A+ A-

Haber Merkezi - Rus satranç oyuncusu Amina Abakarova, turnuva öncesinde rakip oyuncuyu cıva ile zehirlemeye çalıştı.

Rusya Soruşturma Komitesi, rakibinin tahtasına cıva dökerek onu zehirlemeye çalışan Rus satranç oyuncusu hakkında soruşturma açıldığını belirtti.

CCTV ekranlarına yansıyan görüntülerde, geçen Cuma günü 40 yaşındaki Amina Abakarova'nın turnuva öncesinde, rakibi 30 yaşındaki Umayganat Osmanova'nın oyun tahtasına ve kullandığı bir parçaya termometreden cıva koyduğu görülüyor.

Ardından, aynı gün oynanan satranç turnuvası sırasında rakip oyuncu Osmanova’nın sağlığı bozulduğu için hastaneye kaldırıldı.

Satranç turnuvasının yapıldığı Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan bölgesinde kaydedilen görüntüler Çarşamba günü Telegram'da paylaşıldı.

Olaydan sonra görüntüleri izleyen Rusya Satranç Federasyonu, Abakarova'nın geçici olarak diskalifiye edildiğini ve yargı kararını beklediklerini açıkladı.

Suçlu bulunması halinde Abakarova'nın hayat boyu men cezası alması bekleniyor.

Diğer taraftan, Abakarova Rus medyasına verdiği bir röportajda, eylemini 'kişisel düşmanlıkla ilgili ani bir karar' olarak tanımlarken bunun satrançla veya turnuvayla hiçbir ilgisi olmadığını savundu.

Sağlığa hafif zarar verme suçundan açılan davada, Abakarova için dört aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Çok az miktarlarda bile etkili olabilen cıva, bir sinir sistemi toksinidir. Merkez sinir sistemini ve böbrek sistemini doğrudan etkiler ve beyin işlevinin bozulmasına neden olur.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli