İSVEÇ - Kobanili atlete altın madalya

Erbil (Rûdaw) – Rojava’nın (Suriye Kürdistanı) Kobani kentinden olan bir genç, İsveç’te katıldığı koşuda altın madalya kazandı.

 

Kaniwar Abbas, birkaç aylık idmanla katıldığı yarışmada altın madalya elde ederek, İsveç’te tanınan bir sporcu haline geldi.

 

Rûdaw’a konuşan Kaniwar Abbas, Şubat ayında İsveç’e göçmen olarak yerleştiğini belirterek, “İsveç güzel bir ülke. Ancak benim için yeni bir yerdi. Ağır psikolojik baskı altındaydım. Sadece koşarak bu baskıyı atlatabileceğimi anladım ve devamlı koşmaya başladım” dedi.

 

Soğuk hava koşullarına aldırmadan sabah saat 04.00 ile öğleden sonra saat 14.00’te düzenli olarak koştuğunu söyleyen Kaniwar, bu şekilde formunu koruyabildiğini söyledi.

 

Kaniwar, “Bir spor kulübü benim antrenmanlarıma şahit olmuştu. Onlara uğramamı istediler. Kan tahlillerimi yaptıklarında şaşırdılar. Çünkü kanım tertemizdi; ne uyuşturucu ne alkol ne de nikotin vardı. İki saatlik antrenmandan sonra beni kulübe aldılar” şeklinde konuştu.

 

Kulübün kendisini özel bir antrenörle çalıştırdığını söyleyen Kaniwar, “Çalışmalar çok iyi geçti. Koşuya gittiğimizde çaprıntı tuttu beni. Bölgelerarası bir müsabakaydı, diğerlerinden farklıydı. Ancak antrenörüm yardımcı oldu. Hiçbir şey düşünmememi, koşuya odaklanmamı istedi. Onun dediğini yaptım ve 800 metre koşusunda 2 dakika 14 saniyelik dereceyle altın madalya kazandım” dedi.

 

Kaniwar, katıldığı 400 metrelik bir başka koşuyu da 1 dakika 4 saniyede tamamlayarak gümüş madalya kazandığını dile getirdi.