OLİMPİYAT OYUNLARI – Türkiye kadın voleybol takımı yarı finale yükseldi

Haber Merkezi – Türkiye kadın voleybol takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nde Çin’I eleyerek yarı finale yükseldi.

Mücadeleye etkili başlayan Çin, oyunun başlarında 3 sayılık (4-1) fark yakaladı. Hande Baladın, Melisa Vargas ve Eda Erdem Dündar'in sayılarıyla 3-0'lık seri yakalayan Türkiye, 4-4'de eşitliği sağladı.

İki ülkede karşılıklı sayılar almaya devam ederken, setin başları 8-8, ortaları da 15-15 eşitlikle geçildi. Servislerdeki etkinliğiyle farkı açan Çin, farkı 4 sayıya (22-18) çıkardı. Son dakikaları çekişmeli geçen ilk seti Çin, 25-23 önde tamamladı.

İkinci sete iyi başlayan Türkiye, mücadelenin başlarında 3 sayılık (1-4) fark yakaladı.

Melissa Vargas, Hande Baladın ve Zehra Güneş'le etkili oyununu süren takım, setin ortalarına doğru farkı 5 sayıya (5-10) çıkardı.

Takım setin sonlarına doğru farkı 7'ye (13-20) çıkarsa da arka arkaya sayılar bulan Çin, farkı bir sayıya (21-22) indirdi. Kalan bölümde hata yapmayan Türk takımı, ikinci seti 25-21 önde bitirdi.

Üçüncü sette her iki ülke karşılıklı sayılar alırken, setin başları 5-5 eşitlikle geçildi. Türk takımı Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt'un sayılarıyla üçüncü seti 26-24 kazanarak 2-1 öne geçti.

Dördüncü setin başlarında etkili olan Çin, dördüncü seti 25-21 önde tamamladı ve durumu 2-2'ye getirdi.

Türkiye İtalya-Sırbistan karşılaşmasının galibiyle karşılaşacak

Karar setine her iki ülke de karşılıklı sayılarla başladı. Türkiye setin ortalarına 8-7 önde girse de Çin etkili oyununu sürdürmeye devam etti. Son ana kadar çekişmeli geçen karar setini 15-12, maçı da 3-2 kazanan Türkiye, tarihinde ilk kez yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Türkiye milli takımı 2012'deki Londra olimpiyatlarında 9'uncu olurken, Tokyo 2020'de ise çeyrek finalde Güney Kore'ye elenmişti.

Türkiye milli takımı yarı finalde İtalya-Sırbistan karşılaşmasının galibiyle 8 Ağustos'ta karşılaşacak.

Melissa Vargas 42 sayı attı

Melissa Vargas, 42 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Vargas, CEV Avrupa Şampiyonası'nın Sırbistan'la oynanan finalinde de 41 sayıyla oynamıştı.

Bu arada bir mücadelede sakatlanan milli pasör Cansu Özbay, oyuna devam edemedi. Oyunun belli bölümlerinde sakatlanan Gizem Örge ve Hande Baladın da bu şekilde oyuna devam etti.

Özgür Özel, İmamoğlu ve Mansur Yavaş da izledi

Öte yandan Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve diğer ilgililer de mücadeleyi salondan izledi.