Zor derbi Pazar günü

06-03-2015
Rûdaw
Etiketler Galatasaray Fenerbahçe Futbol
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye futbolunun ezeli rakipleri Fenerbahçe ile Galatasaray, Pazar günü İstanbul’da karşı karşıya gelecek.

 

Spor Toto Süper Lig'de 8 Mart Pazar günü Kadıköy'de Fenerbahçe ile karşılaşacak lider Galatasaray, son dönemde Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye derbilerde üstünlük kurdu.

 

Galatasaray, son 4 sezonda Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı 18'i Süper Lig, 3'ü TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 21 derbiden 12'sini kazandı, 6'sında berabere kaldı, sadece 3'ünü yitirdi.

 

Galatasaray, bu sezon başında TFF Süper Kupa maçında normal süresi ve uzatma bölümü golsüz biten maçta kupayı penaltı atışları sonucu Fenerbahçe'ye kaybetti.

 

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de ise evinde ağırladığı Fenerbahçe'yi 2-1, deplasmanda da Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti.  

 

Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki lig karşılaşmalarında Galatasaray'a 15, Beşiktaş'a ise 10 maçtır mağlup olmadı.

 

Fenerbahçe, Kadıköy'deki lig maçlarında Galatasaray'a karşı son yenilgisini 22 Aralık 1999, Beşiktaş'a ise 17 Nisan 2005 tarihinde aldı.

 

8 Mart Pazar günü Fenerbahçe'ye konuk olacak lider Galatasaray'da gözler, takımın yıldız isimleri Burak Yılmaz ve Wesley Sneijder'de olacak.

 

Sarı-lacivertli takımın puan kayıpları yaşayarak zirveden 4 puan uzaklaştığı son iki haftada gol yollarında suskun kalan Sow, Emenike, Webo ve Kuyt, derbide kötü gidişata son vermeye çalışacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli