Dalkurd isim ve logo değişikliği konusunda kararını değiştirdi

06-02-2021
Rûdaw
Etiketler Dalkurd İsveç Superettan Logo
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İsveç 2'nci Ligi'nde (Superettan) mücadele eden Kürt takımı Dalkurd, isim ve logo değişikliği konusunda aldığı karardan vezgeçtiğini açıkladı.  

Kurulduğundan beri üst üste sportif başarılara imza atarak İsveç birinci ligine (Allsvenskan) kadar yükselen Dalkurd FF'nin isim ve logosunun değişeceği açıklanmıştı.

Kürt futbolseverler, isim ve ve logo değiştirilmesine büyük tepki göstererek kulübe destek mesajları göndermişti.

“Desteğiniz ve bağlılığınız bizi şaşırttı!”

Kulüpten yapılan açıklamada, son birkaç gündür İsveç'ten ve İsveç sınırlarının çok ötesinden kulüp ismi ve logusunun değiştirilmesine yönelik büyük bir tepki ve sevgi fırtınasına tanık olunduğu ve bu konuda olumlu bir şaşkınlık yaşandığına dikkat çekildi.

Açıklamada, “Adını, kulüp rozetini ve renklerimizi korumak isteyen taraftarlarımızın özverisini görmek bizi etkiledi. Bir kez daha dünyaya Kürtlerin ihtiyaç duyulduğunda güçlü olduklarını gösteriyorsunuz” denildi.

“Daha fazla üyeye ihtiyacımız var”

Perşembe günü resmi kanallardan yayınlanan isim ve logoyu değiştirme önerisinin kulübün içinde bulunduğu ve son yıllarda yapılan akut durumu ekonomik olarak netleştirmek adına aciliyet taşıyan bir mesele olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Sadece 150 ücretli üyemiz var ve üyeleri olan bir kulüp olma arzumuz konusunda ciddiysek, bu ekonomik açıdan yeterli değil. Büyük sponsorları çekmek istiyorsak daha fazla üyeye ihtiyacımız var” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “İsmimiz ve kulüp rozetimiz DNA'mızdır. Gelecekte yaşamasını garanti edebilmek için hepimizin görevlerimizi yerine getirmemiz gerekiyor! Bunu da son birkaç gün içinde göstermiş olduğunuz bağlılığın üzerine inşa etmek istiyoruz. Şimdi kendimizi toparlamlı ve gelecekteki zaferlerimize birlikte başlamalıyız ve asla yalnız olmamalıyız!” denildi.

Bundan sonraki amacın 23 Şubat'a kadar 6.000 ücretli üye toplamak olduğuna işaret edilen açıklamada, “Sizi güçlerimize katılmaya davet ediyoruz; bu hedefe ulaşalım ve başarı hikayemize ismimiz ve kulüp logomuzla devam edelim” sözlerine yer verildi.

Öte yandan Rûdaw’a konuşan kulübün eski başkanlarından Ramazan Kızıl da isim değişikliğine gidilmeyeceği konusundaki açıklamayı destekledi.

“Şimdi üye olarak kaydolun!”
Kulüpten yapılan açıklamaya göre Başkan Sarkat Junad, kayıt yaptıran ilk bin kişinin üyeliğini ödeyecek. Kulüp sponsoru Bazar Snabbgross da bin kişinin üyelik ücretini ödeyecek. Dalkurd yöneticilerinden Alan Doğan 250 kişinin daha üyeliğini ödeyecek.

Kulüp ayrıca eski ve yeni sponsorların Dalkurd’u desteklemeye devam etmesini isteyerek üyeliklere dair günlük güncellemeleri web sitesinde yayınlayacağını duyurdu.

Halihazırda ücretli olan 2.250 üyeliğe dahil olmak isteyenler, medlem@dalkurd.se adresine e-posta gönderebilecek.

İsveç'te ikamet edenler için, üyelik ücretini ödemek için şu swish'i kullanabilir: 123 650 48 23.

İsveç dışında ikamet edenler için ise üyelik için banka havalesi yaparak ödeme yapabilir:

IBAN: SE10 9500 0099 6034 0786 5330 ve BIC-kod (SWIFT-adresi): NDEASESS

Avrupa’da bir Kürt takımı; Dalkurd

Dalkurd Spor Kulübü Eylül 2004’te kuruldu. 2005 yılında ilk karşılaşmalarına İsveç 7’inci liginde başladı ve her sezon bir üst lige çıkarak önemli bir başarıya imza attı.

Dalkurd ismini İsveç'in Dalarna kenti ile Kürt kelimelerinin bileşiminden alıyor. Logosunda ise Kürdistan Bağyrağı’nda olduğu gibi kırmızı, beyaz, yeşil ve sarı renker var.

İlk beş yıl mücadele ettiği her ligde başarılarına başarı katan Dalkurd, İsveç'te Allsvenskan'a (süper lig) kadar yükseldi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli