Şampiyon Kürt sporcu evine yapılan baskınla gözaltına alındı

06-01-2023
Etiketler Aso Yari İran Vücut Geliştirme Rojhılat Kırmaşan
A+ A-

Haber Merkezi – İran güvenlik güçlerinin vücut geliştirme şampiyonu Kürt sporcu Aso Yari’yi gözaltına aldığı ve kendisinden şu ana kadar da haber alınamadığı öne sürüldü.

Muhalif IranWire'ın haberine göre, İran güvenlik güçleri ülke çapında devam eden protestolara destek veren bir Kürt sporcu Aso Yari’yi vücut geliştirmeciyi tutukladı.

Haberde, Aso Yari'nin Kırmaşan’ın Cuvanrud kentindeki evine baskın düzenlenerek alındığı ve şu ana kadar da nereye götürüldüğünün bilinmediği belirtildi.

Daha önce katıldığı vücut geliştirme müsabakalarında şampiyonluklar elde eden Yari, üç aydan fazla bir süredir İran ve Rojhılat’ı sarsan gösterileri protesto etmek için İspanya'da düzenlenen yarışmada İran milli vücut geliştirme takımına katılmayı reddetmişti.

İnsan hakları aktivistleri, Jina Emini’nin 13 Eylül 2022’de İran “ahlak polisi” tarafından katledilmesinden sonra başlayan protesto gösterilerinde şu ana kadar 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 18 binden fazla kişinin de gözaltına aldığını söylüyor.

Gösteriler özellikle Rojhılat kentleri ile İran'ın 2 milyona varan Beluç halkının yaşadığı güneydoğu vilayeti olan Sistan ve Belucistan'da yoğunlaşıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli