Barcelona Messi ile yollarını ayırıyor

Haber Merkezi - İspanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Barcelona, Arjantinli yıldızı Lionel Messi ile yollarının ayrıldığını açıkladı.

Barcelona'dan ayrılık kararıyla ilgili yapılan açıklamada, "FC Barcelona ve Lionel Messi bir anlaşmaya varmasına ve her iki tarafın da bugün yeni bir sözleşme imzalama niyetine açık olmasına rağmen, finansal ve yapısal engeller (İspanya Ligi düzenlemeleri) nedeniyle bu gerçekleşemeyecek. Bunun sonucu olarak Messi, Barcelona'da kalamayacak. İki taraf da derin üzüntü duyuyor" denildi.

Kulübün Türkçe Twitter hesabından yapılan açıklamada da, "Tarafların anlaşmasına rağmen, kulübün ekonomik durumu ve La Liga düzenlemeleri sebebiyle Barcelona, Leo Messi ile sözleşme yenileyememektedir" ifadeleri yer aldı.

16 yıldır Barcelona forması giyiyor

16 yıldır Barcelona'da oynayan 34 yaşındaki Messi, 10 La Liga, 4 Şampiyonlar Ligi, 9 İspanya Kral Kupası, 7 İspanya Süper Kupa, 3 UEFA Süper Kupa, 3 FIFA Kulüpler Şampiyona, 6 Ballon d'Or ve 6 Altın Ayakkabı ödülü aldı. Barcelona formasıyla 778 maça çıkan Messi, 672 gol attı.