Kürt futbolcu Deniz Undav milli takım için karar verecek: Türkiye mi, Almanya mı?

04-12-2023
Etiketler Cahit Kırkazak HDP Eş Genel Başkanı Yerel seçimler İttifak Kürt seçmen Deniz Undov Kürt futbolcu Türkiye Milli Takımı Almanya Milli Takımı
A+ A-

Haber Merkezi – Almanya vatandaşı Kürt futbolcu Deniz Undav Alman Milli Takım ve Türk Milli Talkımının markajına alındı. İddiaya göre, Deniz Undav 'Kürdüm' diyerek Türk Milli Takımının davetini reddetti. 

27 yaşındaki forvet, cumartesi günü Werder Bremen'e karşı alınan 2-0'lık galibiyette attığı golle yine gündem oldu. Bu Undav'ın sezondaki 8'inci golüydü.

Undav bu sezon başında 1 yıllığına Stuttgart’a satın alma opsiyonlu kiralanmıştı.

Alman Milli Takımı Undav’ı markajına aldı

Sky Almanya'nın haberine göre, Nagelsmann, Türkiye için de oynama hakkı bulunan Deniz Undav'ı Milli Takım'a davet etme kararı aldı.

Undav, Julian Nagelsmann'ın listesinin üst sıralarında yer alıyor. Alman Milli Takım kurmayları onu yakından izliyor.

Kürt asıllı futbolcunun gol atmaya devam etmesi halinde, milli takım teknik direktör, Undav'ı gelecek yılın mart ayındaki iki milli maça davet etmeyi planlıyor.

Nagelsmann ile Undav arasında zaten bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

“Gurur duyardım”

Undav, yakın zamanda Sky röportajında olası bir Alman Milli Takımı seçimi için şunları söylemişti.

“ Bu benim için çok şey ifade eder. Kariyerimde hala eksik olan tek şey milli takım. Ülkeniz için oynamaktan daha iyi ne olabilir? Gurur duyardım.”

Kürt olduğu için Türk Milli Takımını reddetti iddiası

Fotospor'da yer alan haberde ise Deniz Undav’ın Türk Milli Takımı'ndan gelen teklifi, Kürt asıllı olduğu için reddettiğini iddia edildi.

Aynı haber sitesi daha bir yıl önce de Deniz Undav’ın sosyal medyada bazı faaliyetleri nedeniyle Türk Milli Takımı'nın ünlü futbolcuya teklif götürmekten vazgeçtiği belirtilmişti.

Aynı iddia Ozan Suncak için de gelmişti. Fenerbahçe, Almanya'dan transfer edip imza attırdığı 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Ozan Suncak'ı sosyal medyada “Kürdistan bayrağı” paylaşımının altında ‘her bijî’ şeklinde yorum yaptığı için gönderildiği iddia edilmişti.

Deniz Undav kimdir?

19 Temmuz 1996 tarihinde Almanya'nın Achim kentinde Urfalı Kürt bir ailede dünyaya gelen Deniz Undav, futbola TSV Achim altyapısında başladı.

Werder Bremen, SC Weyhe ve TSV Havelse formalarını da giyen 25 yaşındaki forvet, 2015 yılında TSV Havelse ile profesyonel sözleşme imzaladı. Undav güncel olarak Almanya Bundesliga ekibi Stuttgart forması giyiyor.

Deniz Undav'ın geçen sezon istatistikleri

Geride bıraktığımız sezonda Brighton ile tüm kulvarlarda 30 maça çıkan Deniz Undav 8 gol, 1 asistlik katkı vermişti.

33 maçta 25 gol

Belçika’nın Union Saint-Gilloise takımının formasını giyen 26 yaşındaki golcü 33 maçta 25 gol atmıştı.

Bu sezon istatistikleri

Deniz Undav'ın bu sezon 10 maçta 8 golü ve 2 asisti bulunuyor. 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli