Nusaybin/Silopi - Miniklerden ilk antrenman

Haber Merkezi – Mardin'in Nusaybin ve Şırnak'ın Silopi ilçelerinde futbol eğitimi alan çocuklar aylar sonra ilk antrenmanlarını yaptı.

 

Nusaybin ve Silopi'de geleceğin sporcusu çocuklar, aylar süren çatışma ve operasyonlardan sonra memleketlerinde tekrar futbol ile buluştu.

 

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı iki ilçeden Nusaybin'de Galatasaray Futbol Okulu’nda eğitim alan çocuklar ilk antrenmanlarını yaptı. 1960 Silopispor'un altyapısında oynayan çocuklar da top koşturmanın mutluluğunu yaşadı.

 

3 buçuk yıldır Galatasaray Futbol Okulu’nda eğitim aldığını söyleyen çocuklardan Seyit Bilal Karakaş, "Arkadaşlarıma kavuştuğum için mutluyum. Hedefim futbolcu olmak" dedi.

 

Okulun koordinatörü Şehmus Ak, olaylar nedeniyle çocukların aylarca eğitimlerinden, sosyal etkinliklerden ve spordan uzak kaldığını vurguladı.

 

Ak, daha sonra antrenman öncesi minik sporcu ve antrenörler ile toplantı yaptı.

 


Silopi'nin minik futbolcuları da antrenmanda

 

Türkiye Bölgesel Amatör Lig 1. Grup’ta yer alan 1960 Silopispor'un altyapısında oynayan 12-14 yaş grubu 50 çocuk da antrenmanlara başladı.

 

Silopi Şehir Stadyumu'na gelen minik futbolculara, antrenman öncesinde altyapı koordinatörleri Suat Tülo, Salih Türbe ve Sabih Gedik tarafından genel temizlik kontrolü yapılıyor. Daha sonra koordinatör Tülo tarafından çocuklara İngilizcenin pratik kullanımına ilişkin kısa bir eğitim veriliyor.

 

Silopispor Altyapı Koordinatörü Suat Tülo, altyapıda oynayan çocukların iyi bir futbolcu olmak için her gün antrenmanlara geldiğini söyledi.

 

Tülo, "Bu kapsamda antrenman öncesinde İngilizce bilen koordinatörümüz eğitimlerine katkı sunmak için çocuklara kısa bir eğitim veriyor. Amacımız sağlıklı ve güzel ahlaklı sporcu yetişmek. Çocuklarımızın iyi birer sporcu olmaları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. (Kaynak: AA)