Batman’da tenis turnuvası

04-04-2015
Rûdaw
Etiketler Batman Mehmet Şimşek Tenis Turnuva Nadal Federer Williams Sharapova
A+ A-

Haber Merkezi - Batman'da uluslararası sporcuların katıldığı tenis turnuvası başladı. 

 

Türkiye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dünyanın en önemli tenis turnuvalarından biri olarak gösterilen ATP Challenger Uluslararası Tenis Turnuvası’nın, 4-12 Nisan tarihleri arasında Batman'daki TPAO sosyal tesislerinde yer alan kortlarda gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Geçen yıl yapımı tamamlanan tenis kortu ile dünya standartlarında tenis turnuvasının yapılacağı kompleksi Batman'a kazandırdıklarını anlatan Şimşek, turnuvanın 50 bin dolarlık ödülü olduğunu dile getirdi.

 

Kendisinin de tenis oynadığını hatırlatan Şimşek, sporcuların bu seviyeden sonra dünya sıralamasında ilk sıralardaki Federer, Nadal gibi oyuncular ile oynama şansına sahip olacaklarını kaydetti.

 

Şimşek, eleme turları ile başlayacak turnuvaya, 6 Nisan'da seri maçlar ile devam edileceğini söyledi. 

 

Turnuvanın bir numaralı seri başının dünya sıralamasında 77 numaralı Türk oyuncu Marsel İlhan olacağını kaydeden Şimşek, turnuvaya yaklaşık 20 ülkeden yaklaşık 60 oyuncu geleceğini bildirdi. 

 

Mehmet Şimşek, kentte bisiklet turnuvasının ardından sıranın tenis turnuvasına geldiğini belirterek, Batman'ın artık olaylarla anılmayacağını kaydetti. (Kaynak: AA)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli