Asya Kupası’nda yarı finale kalan İran Milli Takımının Kürd kalecisi: Yürekten mücadele ettik

04-02-2024
Kürd kalecisi Alireza Beiranvand
Kürd kalecisi Alireza Beiranvand
Etiketler Kürd kalecisi Alireza Beiranvand İran
A+ A-

Doha (Rûdaw) - Katar'da düzenlenen Asya Kupası'nda Japonya'yı 2-1 yenerek yarı finale kalan İran milli futbol takımının Kürd kalecisi Alireza Beiranvand, turnuvanın favorisi olarak gösterilen takımı eledikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Katar'da düzenlenen AFC Asya Kupası'nda çeyrek finalinde İran, son dakikada bulduğu golle Japonya'yı 2-1 yenerek yarı finale yükseldi. İran yarı finalde ev sahibi Katar ile 6 Şubat Salı günü karşılaşacak.

Japonya maçının ardından Rûdaw’a konuşan Alireza Beiranvand, “Tüm taraftarlaımızı tebrik ediyorum, bize destekleri ile enerji verdiler. Bugün yürekten mücadele ettik ve sizleri mutlu etmemiz gerektiğini biliyorduk” dedi.

Çok zorlu bir karşılaşmadan galibiyetle ayrıldıklarını belirten Beiranvand, “Japonya çok iyi bir takım. Basın ve yorumcular onları turnuvanın favorisi olarak gösteriyordu. 26 futbolcularından 22’si Avrupa’nın önemli kulüplerinde oynuyor” yorumunu yaptı.

Mehdi Taremi gibi önemli bir oyuncudan yoksun maça çıktıklarını belirten Kürc kaleci yarı finalde eksik oyuncuların dönmesi ile daha güçlü hale geleceklerini belirtti.

Alireza Beiranvand, “Amacımız bu kupayı kazanmak” diye konuştu.

Alireza Beiranvand kimdir?

Rojhılat'ın Lorıstan bölgesinde fakir bir ailede dünyaya gelen Alireza Beiranvand’in hem hayat ve hem de futbol macerası çok ilginç.

Çobanlıktan fırsat bulduğu zamanlarda arkadaşlarıyla futbol ve Dal Paran adlı yerel oyun oynayarak geçiren Beiranvand bu oyunda, bir taşın uzun mesafelere fırlatıldığı bu oyundaki tecrübesinin faydasını daha sonra kalecilik yaparken gördü.

Beiranvand 12 yaşındayken ailesi Sarabias'a yerleşti ve kentteki bir takımla antrenmanlara başladı.

Babası futbol oynamasına şiddetle karşı çıkmasına rağmen o bir yandan işçilik yaptı bir yandan da futbol oynamaya devam etti.

Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

İran’ın Naft takımı ile yıldızı parlayan genç kaleci daha sonra Tractor Sazi formasını giydi. Beiranvand burada elleriyle yaptığı 70 metrelik asistle yabancı medyanın dikkatini çekti. Ardından İran’ın en büyük kulüplerinden biri olan Persepolis’e transfer oldu.

Alireza Beiranvand 2015'te İran Milli Takımı'nın birinci kalecisi oldu ve eleme grubu maçlarında hiç gol yemeden tamamlayarak takımın “Rusya 2018”e gitmesinde büyük rol oynadı.

2020’de Belçikalı Royal Antwerp kulübüne transfer oldu.

2021 yılında elle topu 61 metre atarak adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırdı.

Geçen yıl İran’da Persepolis forması giyen Beiranvand, halen İran milli takımının birinci kalecisi durumunda.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli