Amedspor maçı için ‘maskeli balo’ diyen Kocaelispor’a yanıt!

03-09-2024
Etiketler Amedspor Kocaelispor TFF 1. Lig
A+ A-

Haber Merkezi – Kocaelispor’un "Malumun ilanı olan, kimler tarafından kurgulandığı herkesçe çok iyi bilinen ve futbol müsabakası kisvesi altında dün akşam tiyatro sahnesi olarak tasarlanan maskeli baloda yaşananlar, tüm kamuoyunun malumudur” açıklamasına Amedspor, “"Dün oynanan Kocaelispor karşılaşmasının ardından, tarafımıza yönelik oluşturulmaya çalışılan algı operasyonlarını hayret ve esefle karşılıyoruz” karşılığını verdi.

Trendyol 1. Lig'de dün oynanan maçta Amedspor, Kocaelispor'u 3-0 mağlup etti.

Kocaelispor'dan Gökhan Değirmenci 4. dakikada, Muharrem Cinan da 20. dakikada kırmızı kartla oyundan atılmıştı.

Maçın ardından hakem Oğuzhan Aksu, Kocaelispor aleyhine kasten haksız kararlar vermekle suçlanmıştı.

“Maskeli baloda yaşananlar, tüm kamuoyunun malumudur”

Kocaelispor'dan bugün yapılan açıklamada, "Malumun ilanı olan, kimler tarafından kurgulandığı herkesçe çok iyi bilinen ve futbol müsabakası kisvesi altında dün akşam tiyatro sahnesi olarak tasarlanan maskeli baloda yaşananlar, tüm kamuoyunun malumudur. Unutulmamalıdır ki, adil olmak zordur ama bazen adil olmak kadar adil görünmek de önemlidir" denildi.

Sorumlulardan hesap sorulması gerektiği belirtilen açıklamada, "Dün gece yaşananlar sonrasında kamu düzenine halel getiren, taraflı tarafsız herkesin vicdanını yaralayan kişilerden kulübümüzce mutlaka ve mutlaka gerekli hesap sorulacaktır. İlgili makam ve yetki sahiplerine şunu söylemek istiyoruz: Bizler, Kocaelispor camiası olarak inandığımız yolda yürümekten ve bu yolda herkese ve her şeye karşı savaşmaktan asla geri durmayacağız" ifadelerine yer verildi.

Amedspor: Sadece futbola odaklanmaya devam edeceğiz

Sosyal medyada yer alan iddialar ve Kocaelispor'un açıklamasının ardından Amedspor yönetimi de yazılı açıklama yayınladı.

Amedspor'a yönelik algı operasyonları olduğu belirtilen açıklamada, "Dün oynanan Kocaelispor karşılaşmasının ardından, tarafımıza yönelik oluşturulmaya çalışılan algı operasyonlarını hayret ve esefle karşılıyoruz. Futbol kamuoyunda tarafsız herkesin kabul ettiği doğru hakem kararları üzerinden dahi, yalnızca rakibin Amedspor olması nedeniyle algı yaratma çabalarına girişenler bilmelidir ki; biz sahada kalmaya ve sadece futbola odaklanmaya devam edeceğiz" denildi.

Hakemlerin Kocaelispor'u korumakla suçlandığı açıklamada, "Kocaelispor teknik direktörünün ve bazı futbolcularının maç sırasında ağza alınmayacak küfürler etmesine rağmen karşılaşmayı tamamlayabilmeleri, aslında onların ne kadar kollandığının bir kanıtıdır. Yıllardır ayrıcalıklı muameleye alışmış bu kesimler, adil bir yönetimle karşılaştıklarında bile, yalnızca rakip Amedspor olduğu için mağlubiyeti kabullenemeyip her türlü yalan ve manipülasyona başvurmaktan çekinmiyorlar" ifadeleri kullanıldı.

Rakip takım yöneticilerine "siyasi rant uğruna futbolu saha dışına taşımak isteyenlere prim vermeyin" çağrısı yapılan açıklama şöyle devam etti:

"Nitekim Kocaelispor oyuncusu Ahmet Oğuz’un 'Maça neden doğulu bir hakem atanıyor?' şeklindeki açıklaması, Amedspor’a karşı yıllardır taşıdıkları zihniyeti açıkça ortaya koymaktadır. Amedspor olarak, rakiplerimizi şehrimizde en güzel şekilde misafir etmekten ve sporda dostluk, saygı ilkelerinden asla taviz vermeyeceğiz. Aynı ilkeleri rakiplerimizden beklemek de en doğal hakkımızdır.

Buradan bazı rakip takım yöneticilerine seslenmek istiyoruz:

Siyasi rant ve başka çıkarlar uğruna futbolu saha dışına taşımak isteyenlere prim vermeyin. Bu tür girişimlere izin verirseniz, ileride yaşanacak tüm olumsuzlukların sorumlusu siz olacaksınız. Futbolun sahada kaldığı, adil bir yönetimle hak edenin kazandığı güzel bir sezon olması dileğiyle."

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli