Amedspor'un yeni başkanı Aziz Elaldı oldu

02-07-2023
Abdulselam Akıncı
Foto: Abdulselam Akıncı / Rûdaw
Foto: Abdulselam Akıncı / Rûdaw
Etiketler Amedspor Diyarbakır Kongre
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Diyarbakır temsilcisi Amedspor’un yeni başkanı Aziz Elaldı oldu. Yeni yönetimde yer alacak isimler de belli oldu.

Bu sene düzenlenen kurada Türkiye Futbol Ligi (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta yer alan Diyarbakır temsilcisi Amedspor Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Amedspor Şehmus Özer Tesislerinde yapılan Kongreye STK temsilcileri, Spor Taban Birlikleri, Amespor taraftarları ve vatandaşlar katıldı.

Eski Başkanlardan Metin Kılavuz’ın divan başkanlığını yaptığı kongrede konuşan eski başkan Selahattin Yıldırım, başta Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere bütün STK’lara ve taraftarlara teşekkür etti.

Yıldırım, her zaman yeni seçilen yönetimin yanında olacaklarını söyledi.

Ardından konuşan Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, Selahattin Yıldırım ve tüm yönetimine teşekkür etti.

Baysal, “Amedspor sadece Amedlilerin takımı değil, taşıdığı değer yargılarını hisseden ve içinde besleyenlerin takımıdır. Amedspor’un dünyanın her tarafından milyonlarca taraftarı vardır” dedi.

Amedspor’un zorlu bir sezon geçirdiğini, buna rağmen erkek ve kadın takımlarının play offlara kaldığını belirten Baysal, centilmence mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi.

Burç Baysal ayrıca Amedspor’a karşı ilgisiz oldukları için mülkü amirlere ve yerel yöneticilere sitem etti.

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya da 2018’de yönetime geldikleri günden beri Diyarbakır temsilcisine destek olduklarını ve sahip çıktıklarını söyledi.

Amedspor’un arkasında ciddi bir taraftar kitlesi olduğunu belirten Kaya, takımın son iki sezondur play offlara kaldığını ve talihsiz bir şekilde bir üst tura çıkmayı başaramadığını hatırlattı.

Kaya, “Bugün 1’inci ligden 3’üncü liglere kadar yerel yönetimlerden destek almayan takım yoktur Amedspor dışında. Bu da kentin takımının en büyük kayıplarından biridir. Takımlara altyapı ve tesis yapan yerle yönetimler ve idari yönetimlerdir” dedi.

Mehmet Kaya, 5 yıldır takımı ayakta tutmaya çalışan bir irade ve işbirliği olduğunu belirterek, “İnşallah bu takım bu sezon şampiyon olacak ama başarıyı kalıcı hale getirmek için altyapının desteği olmazsa olmazımızdır” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Başkan Aziz Elaldı, önceki yönetimlere, STK’lara ve iş insanlarına teşekkür ederek, 2008’den beri kulübün yönetiminde yer aldığını hatırlattı.

Elaldı, “Bu sezon artık enkaz liginden çıkıp üst lige çıkmak istiyoruz. Çünkü bu ligde camia takımı kalmadı, Amedspor abi olarak kaldı. Hedefimiz bu ligden çıkmak” dedi.

“Amed bir şehrin değil, bir duruşun ve bu duruşa sahip çıkan milyonların takımıdır” diyen Elaldı, dünyanın diğer kulüplerin maçlarına gittiklerinde saygıyla karşılandıklarını söyledi.

Elaldı, “Biz bu büyüklüğü çok değerli buluyor ve büyüklüğü altında eziliyoruz. Biz Amedspor’a en iyi şekilde sahip çıkacağız. Büyük Amedspor taraftarından bir isteğim var. Lütfen trübünleri dolduralım, polemiklere kanmadan birlikteliği asla yerde bırakmayalım” şeklinde konuştu.

Yeni yönetim belli oldu

Kongrede, tek aday olan İş İnsanı Aziz Elaldı Amedspor Başkanlığı’na seçildi.

Amedspor’un yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Ahmet Elhanay, Yusuf Kaya, Ali Rıza Yıldırım, Ahmet Ülmez Cihan Yaman, Salih Pervan, Rojin Hillez, Bülent Oğuz, Mehmet Akgün, Ruken Turhan, Mervan Aslan, Selçuk Sacu.

Kongre eski başkan Selahattin Yıldırım'a plaket verildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli