EURO 2016 - Fransa'nın rakibi İzlanda

Haber Merkezi - Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) çeyrek finalinde yarın evsahibi ile İzlanda karşılaşacak.

 

Saint-Denis kentindeki Stade de France'ta saat 22.00'de başlayacak karşılaşmayı, Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetecek.

 

Romanya ve Arnavutluk'u son dakikalarda bulduğu gollerle mağlup edip, İsviçre ile berabere kalarak A Grubu'nu lider tamamlayan Fransa, son 16 turunda ise İrlanda Cumhuriyeti'ni 2-1'le geçerek, çeyrek finale yükselmeyi başardı.

 

Tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde boy gösteren İzlanda ise F Grubu'nda Portekiz ve Macaristan ile berabere kalıp, Avusturya'yı yenerek ikinci oldu.

 

Bir üst turda İngiltere'yi geri düşmesine rağmen 2-1 mağlup etmeyi başaran İzlanda, yenilgi yüzü görmeden çeyrek finale adını yazdırdı.

 

İki takımın kendi aralarında bugüne kadar oynadığı 11 maçta Fransa hiç yenilmedi. Bu karşılaşmalarda Fransa 8 galibiyet alırken, maçların 3'ü berabere sonuçlandı. İzlanda'nın rakibine karşı galibiyeti bulunmuyor.