Kürt forvet Şuxan Nuredin, Suudi Kadınlar Ligi'nde 33 golle zirvede

Erbil (Rudaw) - Suudi Arabistan Kadınlar Premier Ligi takımlarından Al-Hilal forması giyen Kürt oyuncu Şuxan Nuredin, 10 maçta attığı 33 gol ile gol krallığında ilk sırada yer alıyor.

Kadınlar Premier Ligi takımlarından Al-Hilal, ligde şu ana kadar oynadığı 10 maçın 7’sinde galibiyet alırken 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 22 puan topladı.

Ligde Al-Nasın’dan sonra 2’inci sırada yer alan Al-Hilal’in golcü futbolcusu Şuxan Nuredin ise performansı ile göz dolduruyor.

17 numaralı formayı giyen forvet oyuncu, takımı adına 3'ü penaltıdan olmak üzere 33 gol kaydetti ve şu an en çok gol atan oyuncu konumunda.

Başarılı forvet Al-Hilal Kadınlar Kulübü tarihindeki ilk hat-trick yapan oyuncu olmayı başardı.

Şuxan Nureddin daha önce Irak North Gas takımıyla Futsal Premier Ligi'nde gol kralı olmuş ve Suudi Arabistan’a transfer olmuştu.

Şuxan Nuredin ayrıca Irak milli takımıyla Batı Asya Futsal Ligi'nde en çok gol atan oyuncu olmuştu.

Suudi Arabistan Kadınlar Premier Ligi'nde Al-Hilal forması giyen diğer Kürt oyuncu Darin Mahmud ise şu ana kadar bir gol kaydetti.

Suudi Kadınlar Premier Ligi'nde Al-Nasr, Al-Hilal, Al-Ittihad, Al-Yamamah, Al-Shabab, Al-Ahly, Shuala Al-Sharqiya ve Sama olmak üzere 8 kulüp mücadele ediyor.

2021’de başladı

Suudi Arabistan, ülke tarihinde ilk kez 2021 yılında Kadınlar Futbol Ligi'nin başladığını duyurdu.

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, 2017'den bu yana kadın futbolunu destek programı çerçevesinde atılan adımla Premier Lig organizasyonu düzenlendi.

Suudi Arabistan'da yıllardır onaylanan resmi yasa ve gelenekleri terk etmek de dahil olmak üzere birçok değişikliğe tanık olunuyor.

Başta, kadınların araba kullanmasına, futbol stadyumlarına girmesine ve erkeklerin sahip olduğu meslekleri uygulamalarına izin vermek de dahil olmak üzere birçok değişikliğe gidildi.